Frokost

Mangler du idéer til frokost, så dyk ned vores store samling af opskrifter på nemme frokostretter. Vi har samlet alle de populære frokostopskrifter på smørrebrød, tærter, sandwich, salater og meget mere. Der er masser af inspiration af hente, hvad end det er til en nem frokost til dig selv eller lækre frokostopskrifter til gæster.

Frokostopskrifter

Frokost ideer til gæster

Når du skal have gæster til frokost, handler det om at dele hyggelige øjeblikke over et velsmagende måltid. Vores samling af frokostopskrifter er skabt med omtanke og med det formål at gøre det nemt for dig at glæde dine nærmeste. Fra små, lækre snacks til hjertelige, velkendte retter - vores udvalg af opskrifter er skræddersyet til at bringe glæde og fællesskab til frokostbordet.

Uanset om du ønsker at imponere med elegante smagsvarianter eller bare vil skabe en afslappet stemning med velkendte favoritter, så finder du her frokostidéer, der både smager skønt og er nemme at tilberede.

Find varme retter til frokost

 

Nem frokost

Travle dage behøver ikke betyde kompromis med smag og ernæring. Find opskrifter på nemme frokostretter som wraps, lækre og fyldige salater, spændende rugbrødsmadder og sandwich. Fælles for alle er, at de både egner sig godt til en frokost på farten eller til en nem frokost på hjemmearbejdspladsen.

Skal du bruge opskrifter på en nem frokost til mange, kan vi også anbefale at se vores opskrifter på tærter til frokost, som både smager himmelsk, er nemme at lave og giver rigeligt mad, hvis du skal lave frokost til gæster.

Få idéer madpakken

Moderne frokostretter

Oplev en ny verden af frokostoplevelser med vores moderne fortolkninger af klassiske retter. Vi kombinerer traditionelle smagsnoter med nye ingredienser og tilberedningsmetoder, der tilføjer et nyt twist til dine frokostmåltider. Prøv disse moderne frokostretter, hvis du trænger til fornyelse på frokostbordet, og nyd de nye spændende smagsoplevelser.

Opskrifter til julefrokost og påskefrokost

To gange om året giver frokosten anledning til at samle hele din familie eller alle dine venner til en traditionsrig og festlig frokost – nemlig påskefrokosten og julefrokosten.

Hvad end det er den ene eller anden højtid, har vi opskrifter på både de klassiske påske- og juleretter, men vi har også bud på moderne twist, der kan give nye smagsoplevelser. Få opskrifter på forretter, hovedretter og desserter til jul og påske samt forskellige idéer til de hyggelige højtider.

FAQ

I Danmark spiser de flest frokost mellem kl. 12 og 13. Det varierer selvfølgelig fra person til person, men når der inviteres til frokost, er det typisk et sted mellem kl. 12 og 13. Er det før kl. 12, er der mere tale om en sen brunch.

 

Mange brunchretter kan dog også serveres som frokost, og de to måltider kan flyde sammen, hvis vi er i godt selskab og spiser en lang brunch. Inviterer du til tidlig frokost/sen brunch, kan du servere æggekage med bacon eller hjemmelavet hønsesalat med sprød bacon, som passer til begge måltider.

 

Se alle brunchopskrifter

Har du svært ved at finde på nye frokostretter eller nye idéer til madpakken, kan du med fordel tænke i temaer. For eksempel er sandwiches og salater altid gode på madpakken, fordi de holder sig friske. Prøv en italiensk club sandwich, kylling bacon sandwich eller en frisk pastasalat med bacon og pesto.

 

Får du gæster over til frokost, kan du læne dig lidt mere op ad klassiske middagsretter, som kartoffelpizza, pasta carbonara eller en snasket burger med bacon og scamorza ost.

For de fleste danskere består frokosten af rugbrød med pålæg, og det forstår man godt. Det er nemt, og det smager bare godt!

 

Vil du pifte den klassiske rugbrødsmad op, kan du gøre meget med pynt. Prøv eksempelvis at servere en leverpostejmad med pynt af bacon, pære og karsedrys, eller gør lidt ekstra ud af det og lav en hjemmelavet æggesalat med bacon.

 

Få inspiration i smørrebrødsuniverset