
Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme
Ingredienser
TÆRTEDEJ- 100 g saltet smør
- 3 dl hvedemel
- 2 spsk. koldt vand
- 4 dl revet emmentalerost
- 2 dl creme fraiche
- 2 dl mælk
- 4 æg
- 150 g Tulip Bacon i tern
- 2 dl natural flødeost
- Hakket purløg
Sådan tilbereder du retten
TÆRTEDEJ:
Tænd ovnen på 175 °C.
Bland/ælt ingredienserne sammen til en glat dej. Lad dejen afkøle i 15 minutter.
Rul derefter dejen ud og kom den i et tærtefad. Prik 10-20 små huller i dejen med en gaffel og bag tærten i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.
FYLD:
Pisk alt undtagen osten sammen.
Steg baconternene sprøde og læg den derefter til afkøling på køkkenrulle.
Hæld osten og æggeblandingen i den forbagte tærtebund, og drys herefter halvdelen af baconternene henover tærten. Sæt tærten i ovnen i 45 minutter indtil den har en gylden farve.
PURLØGSCREME:
Bland flødeost og purløg sammen og kom purløgscremen i en sprøjtepose og pynt tærten med cremen.
Skær tærten i portioner/slices og drys purløg og resten af baconternene på.