Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Tærte med bacon, emmentaler og purløgscreme

Ingredienser

TÆRTEDEJ
  • 100 g saltet smør
  • 3 dl hvedemel
  • 2 spsk. koldt vand
FYLD
  • 4 dl revet emmentalerost
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mælk
  • 4 æg
  • 150 g Tulip Bacon i tern
PURLØGSCREME
  • 2 dl natural flødeost
  • Hakket purløg
Print opskrift

Opskriften på en tærte fyldt med bacon, emmentaler og toppet med purløgscreme. Denne emmentaler-tærte med bacon kan serveres til aftensmad eller bruges til en lækker frokost til flere personer.


Sådan tilbereder du retten

TÆRTEDEJ:

Tænd ovnen på 175 °C.

Bland/ælt ingredienserne sammen til en glat dej. Lad dejen afkøle i 15 minutter.

Rul derefter dejen ud og kom den i et tærtefad. Prik 10-20 små huller i dejen med en gaffel og bag tærten i ovnen ved 175 °C i ca. 10 minutter.

FYLD:

Pisk alt undtagen osten sammen.

Steg baconternene sprøde og læg den derefter til afkøling på køkkenrulle.

Hæld osten og æggeblandingen i den forbagte tærtebund, og drys herefter halvdelen af baconternene henover tærten. Sæt tærten i ovnen i 45 minutter indtil den har en gylden farve.

PURLØGSCREME:

Bland flødeost og purløg sammen og kom purløgscremen i en sprøjtepose og pynt tærten med cremen.

Skær tærten i portioner/slices og drys purløg og resten af baconternene på.

Andre opskrifter fra Tulip

Salat med æg, bacon og grønt

toppet med mayonnaisedressing

Fyldte horn med Tulip Pålækker Saltkød, spinat og feta

Tærte med kartoffel og bacon

Produkter