Opskriftsamling

Idéer til brunch: Opskrifter for hele familien

Brunch er den perfekte start på weekenden eller fridagen, hvor du har tid til at forkæle dig selv, familie og venner. Lad duften af nybagt brød, friskbrygget kaffe, sprødstegt bacon og lune pandekager fylde rummet, og saml familien eller vennerne omkring det indbydende brunchbord. Så kan det kun blive en god dag.

Få gode idéer til hvilke lækre retter der skal være en del af din brunchanretning med vores opskrifter – som viser, at det hverken behøver at være kompliceret eller tidskrævende at lave en god brunch.

Er brunch morgenmad?

Brunch er en kombination af morgenmad og frokost, på engelsk ”breakfast” og ”lunch”. Brunch bliver ofte betragtet som en slags udvidet morgenmad, hvor de klassiske morgenmadselementer får selskab af mere mættende retter, som ofte er lune.

En brunch-klassiker er Egg Benedict

Hvad tid starter en brunch?

Fordi brunch er en blanding af morgenmad og frokost, starter den typisk i tidsrummet imellem de to måltider. Det kan være alt mellem kl. 10-14, men det typiske klokkeslæt på en brunchinvitation er kl. 10, 11 og 12.

Opskrift på hjemmebagte scones

Hvad skal der være til en god brunch?

Der findes mange opskrifter på, hvad en god brunch indeholder, men generelt er det en god tommelfingerregel at servere retter med forskellige grundsmage. Sørg for både at have noget sødt som yoghurt med müsli og noget salt som æg og bacon. Brød med pålæg og frisk frugt er også næsten fast inventar på ethvert brunchbord.

Da brunch både skal fungere som morgenmad og frokost, skal det gerne være et ekstra mættende måltid, og der er typisk både kolde og lune retter på bordet.

Servér pandekager til brunch

Hvad drikker man til en brunch?

Nogle af de mest gængse drikkevarer til brunch er juice, kaffe, te og smoothies. Det vigtigste er, at du har både varm kaffe og en kold drik.

Prøv en overdådig bacon milkshake