Bacon milkshake – en sød dessert med et saltet twist

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon milkshake – en sød dessert med et saltet twist

 • 15 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Anretning
 • 1,5 dl fløde
 • 1-2 spsk. chokoladesauce til pynt
 • 2 store glas
Print opskrift

En opgraderet chokolade milkshake til baconentusiasten

Er du vild med bacon, og har du også en sød tand? Så er denne bacon milkshake den perfekte dessert til dig. Opskriften tager den klassiske chokolade milkshake til nye højder ved at tilføje et strejf af den salte baconsmag.

Denne lækre drik er nem og hurtig at lave. Bacon i ovnen, frem med blenderen og vupti. Efter kun et kvarter står du med en smagfuld dessert.

Bacon milkshake er et klart bevis på, at det salte og søde køkken kan noget særligt sammen.

 


Sådan tilbereder du retten

 1. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn og fordel baconskiverne på en bageplade. Bag dem i ca. 6 minutter.
 2. Tag pladen ud og fordel den brune farin på 4 af skiverne og stil pladen tilbage i ovnen. Lad baconen stege færdig i 7-8 minutter mere.
 3. Skiverne med farin skal være dejligt gyldne og karamelliserede og dem uden farin skal være sprøde og lækre. Tag ud og lad køle.
 4. Smelt chokoladen, og fordel den på de karamelliserede skiver.
 5. Kom mælk, is, vanilje, chokoladesauce og 2-3 skiver bacon (ikke karamelliserede) i en blender og blend ved høj hastighed i 20-30 sekunder til du har en lækker milkshakekonsistens.
 6. Pynt indersiden af glassene med chokoladesauce og hæld milkshaken heri. Pisk fløden stiv og pynt til sidst med flødeskum, ekstra chokoladesauce og den karamelliserede bacon.
 7. Velbekomme!

 


Tips

Bacon hører også til i det søde køkken

De fleste forbinder bacon med det salte køkken. Men faktisk begår bacon sig også godt i dessertkøkkenet. Den salte smag bryder med det søde og kan give dig en mere afbalanceret smagsoplevelse. For eksempel er bacon og chokolade det perfekte match.

Prøv vores chokoladekage med kandiseret bacon og orangesirup

Kan du bare ikke få nok af bacon?

Er du, ligesom os, vild med bacon? Så er du havnet det rigtige sted. Vi har et helt univers af opskrifter med bacon, der får mundvandet til at løbe – sjove og anderledes såvel som klassiske retter.

Se nogle af vores bacon klassikere

Se opskriften som video: