
Bacon milkshake – en sød dessert med et saltet twist
- 15 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 pk. Tulip Bacon i skiver (6-7 skiver)
- 2 tsk. brun farin
- 50 g mørk chokolade
- 4 dl sødmælk
- 500 ml vaniljeis
- 3 spsk. chokoladesauce
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1,5 dl fløde
- 1-2 spsk. chokoladesauce til pynt
- 2 store glas
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn og fordel baconskiverne på en bageplade. Bag dem i ca. 6 minutter.
- Tag pladen ud og fordel den brune farin på 4 af skiverne og stil pladen tilbage i ovnen. Lad baconen stege færdig i 7-8 minutter mere.
- Skiverne med farin skal være dejligt gyldne og karamelliserede og dem uden farin skal være sprøde og lækre. Tag ud og lad køle.
- Smelt chokoladen, og fordel den på de karamelliserede skiver.
- Kom mælk, is, vanilje, chokoladesauce og 2-3 skiver bacon (ikke karamelliserede) i en blender og blend ved høj hastighed i 20-30 sekunder til du har en lækker milkshakekonsistens.
- Pynt indersiden af glassene med chokoladesauce og hæld milkshaken heri. Pisk fløden stiv og pynt til sidst med flødeskum, ekstra chokoladesauce og den karamelliserede bacon.
- Velbekomme!
Tips
Bacon hører også til i det søde køkken
De fleste forbinder bacon med det salte køkken. Men faktisk begår bacon sig også godt i dessertkøkkenet. Den salte smag bryder med det søde og kan give dig en mere afbalanceret smagsoplevelse. For eksempel er bacon og chokolade det perfekte match.
Prøv vores chokoladekage med kandiseret bacon og orangesirup
Kan du bare ikke få nok af bacon?
Er du, ligesom os, vild med bacon? Så er du havnet det rigtige sted. Vi har et helt univers af opskrifter med bacon, der får mundvandet til at løbe – sjove og anderledes såvel som klassiske retter.