Kålsalat med mormor-dressing, kartofler og sprød bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Kålsalat med mormor-dressing, kartofler og sprød bacon

Ingredienser

HELSTEGT KYLLINGEBRYST MED URTER, BBQ OG BACON
  • 1000 g kyllingebryst
  • 50 g BBQ marinade
  • 375 g Tulip Bacon i skiver
  • 50 g hakket persille
KARTOFLER
  • 200 g små kartofler
  • Olivenolie
KÅLSALAT
  • 300 g skyllet og fintsnittet spidskål
  • 2 æbler i tynde halve skiver
  • 200 g sprøde baconstykker
  • 50 g tørrede tranebær
MORMOR-DRESSING
  • 4 dl piskefløde 38%
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 spsk. friskpresset citronsaft

Fremgangsmåde

HELSTEGT KYLLINGEBRYST MED URTER, BBQ OG BACON:
Hvert kyllingebryst pensles med BBQ marinade og krydres med salt og peber.

Indpakkes med skiver af bacon, gerne stramt. Steges ca. 25 min. ved 200 °C (kernetemperatur 65 grader).

Kan med fordel trække tildækket i 10-15 min. inden det skæres i ca. 2 cm tykke skiver.

Pyntes med hakket persille på toppen.

KARTOFLER:
Vask kartoflerne og halvér de største af dem.

Fordeles på en bageplade med olivenolie, salt og peber på toppen.

Bages ca. 20 min. ved 200 °C.

Kartoflerne afkøles i ca. 10 min.

KÅLSALAT:
Spidskål skylles grundigt. Halveres og skæres i fine strimler.

Æbler skylles og skæres i skiver.

Sprød bacon tilføres.

Bland forsigtigt alle ingredienser i en skål med dressingen.

MORMOR-DRESSING:
Tag piskeris og rør fløde, flormelis, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.

Sæt dressingen tildækket i køleskabet i min. 15 minutter.

Smag til med salt og peber og fordel dressingen over kålsalaten lige inden servering.

Se opskriften som video

5DjxkonWooM