
Kålsalat med mormor-dressing, kartofler og sprød bacon
- 1 t. 0 min.
Ingredienser
HELSTEGT KYLLINGEBRYST MED URTER, BBQ OG BACON- 1000 g kyllingebryst
- 50 g BBQ marinade
- 375 g Tulip Bacon i skiver
- 50 g hakket persille
- 200 g små kartofler
- Olivenolie
- 300 g skyllet og fintsnittet spidskål
- 2 æbler i tynde halve skiver
- 200 g sprøde baconstykker
- 50 g tørrede tranebær
- 4 dl piskefløde 38%
- 2 spsk. flormelis
- 2 spsk. friskpresset citronsaft
Sådan tilbereder du retten
HELSTEGT KYLLINGEBRYST MED URTER, BBQ OG BACON:
Pensl hvert kyllingebryst med BBQ marinade og krydr med salt og peber.
Indpak med skiver af bacon, gerne stramt. Steg i ca. 25 min. ved 200 °C (kernetemperatur 65 grader).
Kan med fordel trække tildækket i 10-15 min. inden det skæres i ca. 2 cm tykke skiver.
Pynt med hakket persille på toppen.
KARTOFLER:
Vask kartoflerne og halvér de største af dem.
Fordel på en bageplade med olivenolie, salt og peber på toppen.
Bag ca. 20 min. ved 200 °C.
Afkøl kartoflerne i ca. 10 min.
KÅLSALAT:
Skyl spidskål grundigt. Halvér og skær i fine strimler.
Skyl æbler og skær dem i skiver.
Tilfør sprød bacon.
Bland forsigtigt alle ingredienser i en skål med dressingen.
MORMOR-DRESSING:
Tag piskeris og rør fløde, flormelis, citronsaft, salt og peber sammen i en skål.
Sæt dressingen tildækket i køleskabet i min. 15 minutter.
Smag til med salt og peber og fordel dressingen over kålsalaten lige inden servering.