Rugbrødsmadder

Rugbrød med pålæg er en frokost- og madpakkeklassiker, fordi det er nemt, alsidigt og mættende. Nemt, fordi det ikke tager alverdens tid at lave, og alsidigt, fordi det åbner for en verden af forskellige kombinationer af pålæg, smørelse og topping. Rugbrød er desuden rigt på fuldkorn, kostfibre, vitaminer og mineraler, og med et par rugbrødsmadder i madpakken eller til frokost får du masser af god næring og en god mæthedsfornemmelse.

Opskrifter på rugbrødsmadder

Lav hjemmelavet rugbrød

Vil du kræse lidt ekstra om dine rugbrødsmadder, kan vi anbefale at bage dit eget rugbrød. Et saftigt rugbrød med den rette balance af syre og kerner gør kun frokosten bedre.

Prøv opskrift på hjemmelavet rugbrød

Frokost ideer med rugbrød

Rugbrødsmadder er en genial frokost, fordi de kan laves på så mange forskellige måder. Det kan være alt fra en simpel klapsammen med leverpostej til højtbelagt smørrebrød, hvor der er kræset for detaljerne.

Foruden at vælge noget lækkert pålæg at putte på din rugbrødsmad, spiller topping også en stor rolle for den samlede smagsoplevelse. Her er et par idéer på rugbrødsmadder, du måske kan udvide dit sortiment med:

- Rugbrød med avocado, chiliflager, flagesalt og friskkværnet peber

- Kartoffelmad med mayo, syltede rødløg, purløg, flagesalt og friskkværnet peber

- Rugbrød med frikadeller og lun rødkål

- Rugbrød med hummus, bagte gulerødder og fetadrys

Tip: Giv rugbrødet et par minutter på brødristeren eller steg skiverne i lidt smør på en pande for at gøre lidt ekstra ud af frokosten.

Madpakker med rugbrød

Rugbrød i madpakken har i årevis været et populært valg, fordi det både er nemt at lave og mætter godt. Dog kan det også blive en kedelig omgang, hvis du ikke varierer i pålægget, smørelse og fyld.  Hvor avanceret, dine rugbrødsmadder skal være, afhænger af din tid – og af, om det er børnenes madpakke eller din egen, der skal forberedes.

 

Få madpakkeinspiration til voksne

Lav klassiske rugbrødsmadder, eller find kreativiteten frem

Lad os gøre op med tanken om, at rugbrød til frokost er kedeligt. Rugbrød er netop en base, som kan bruges i en masse forskellige opskrifter og pålægskombinationer. Du kan både tage fat i klassikere som roastbeef, remoulade og peberrod, og du kan prøve nye smage af som røget mørbrad, mayo og avocado. Lad dine præferencer og kreative idéer styre madpakkeforberedelserne – så er du sikker på at få en madpakke, som vækker glæde og tilfredsstiller dine smagsløg.

Se alle opskrifter til madpakken

Få opskrifter på lækkert smørrebrød

Skal du have gæster til frokost, eller vil du bare gøre lidt ekstra ud af frokosten, så dyk ned i vores opskrifter på smørrebrød. Du finder både bud på klassisk smørrebrød og moderne variationer.

 

Se smørrebrødsuniverset

Brug lækkert pålæg til frokost

En rugbrødsmad kommer først til sin ret, når pålægget også er af god kvalitet. Tulip Pålækker giver dig alle de velkendte og populære pålægsklassikere i saftige, tykke skiver. Det er høj kvalitet, der giver al den velsmag, rugbrødsmadderne fortjener, bid efter bid. Gå på opdagelse blandt vores pålægsklassikere, og find inspiration til din rugbrød til frokost og madpakken:

FAQ

Det er svært at sætte et tal på, hvor mange skiver rugbrød en frokost bør indeholde. Mængden afhænger af flere parametre såsom dine ernæringsbehov, dit aktivitetsniveau og ikke mindst hvilket tilbehør du spiser sammen med din rugbrød. Får du for eksempel grøntsager og frugt til, behøver du ikke lige så meget rugbrød.

 

Få flere spændende idéer til frokosten

Du kan sagtens spise rugbrød hver dag. Rugbrød kan være rig på fuldkorn. Ifølge De officielle Kosttråd anbefales det, at man spiser mindst 75 gram fuldkorn om dagen, og her kan et par skiver rugbrød være med til at dække behovet.

 

Prøv smørristet rugbrød med rullepølse