Dyrlægens natmad med honningristede hasselnødder og tyttebærkompot

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Dyrlægens natmad med honningristede hasselnødder og tyttebærkompot

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

HONNINGRISTEDE HASSELNØDDER
  • 80 g hasselnødder
  • ½ dl akaciehonning
TYTTEBÆRKOMPOT
  • 150 g friske tyttebær
  • 80 g sukker
  • 2 spsk. hindbæreddike eller rødvinseddike
Print opskrift

Her får du en mere moderne udgave af det klassiske smørrebrød Dyrlægens natmad med surdejsbrød og tyttebærkompot.

Vidste du, at Dyrlægens natmad oprindelig er opkaldt efter en dyrlæge ved navn Sigurd Kejlgaard, der hver aften angiveligt spiste et stykke smørrebrød med fedt, leverpostej, saltkød og sky på smørrebrødsrestauranten Oskar Davidsen.


Sådan tilbereder du retten

Sådan tilbereder du dyrlægens natmad

Byg dyrlægens natmad på dit yndlingssurdejsbrød enten fra bageren eller supermarkedet. Du kan også bage det selv. Dyrlægens natmad kan laves på ganske kort tid:

  • Grill surdejsbrødet på begge sider på en varm grillpande
  • Smør surdejsbrødet med smør og leverpostej
  • Anret et par stykker saltkød på toppen – de kan eventuelt rulles for at give mere volumen
  • Top med tyttebærkompotten og de knasende honningristede hasselnødder
  • Pynt med rucola på toppen
  • Velbekomme!

Honningristede hasselnødder

Lækre knasende honningristede hasselnødder giver et ekstra boost til dit smørrebrød. Kan også bruges som en skøn snack.

Sådan tilbereder du Honningristede hasselnødder

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 oC indtil de er jævnt gyldne
  • Afkøl
  • Gnid hinderne af de af afkølede hasselnødder og kom dem i en skål
  • Varm honningen i en lille pande og tilsæt nødderne, når honningen lige netop bobler en smule
  • Ved nænsomt nødderne rundt i panden og lad dem karamellisere en smule
  • Hæld nødderne ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir
  • Lad dem køle helt ned inden de serveres

Sådan tilbereder du Tyttebærkompot

  • Alle ingredienser koges op i en lille kasserolle og simrer i 3 minutter under omrøring.
  • Afkøl

 


Tips

Serveringsforslag

Forbered et indbydende frokostbord med forskellige slags smørrebrød. Prøv også:

Roastbeef med hjemmerørt remoulade og peberrod

Knækbrød med rullepølse og rødbedehumus

Hamburgerryg med nem italiensk salat og friske krydderurter

 

Den klassiske version af Dyrlægens natmad?

Hvis du er til det helt klassiske smørrebrød, så kan du finde opskriften på Dyrlægens natmad herunder. Det er den helt klassiske med rugbrød, der bliver smurt med smør og leverpostej. Ovenpå er skiver af saltkød, som pyntes af med sky og rødløg.​

Klassisk smørrebrød – Dyrlægens natmad