
Dyrlægens natmad med honningristede hasselnødder og tyttebærkompot
- 15 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 skiver surdejsbrød
- 4 spsk. Tulip Grov Leverpostej
- 4 skiver Tulip Pålækker Saltkød
- 2 spsk. syltede tyttebær eller tyttebærkompot
- 2 spsk. honningristede hasselnødder
- En lille håndfuld rucola
- 80 g hasselnødder
- ½ dl akaciehonning
- 150 g friske tyttebær
- 80 g sukker
- 2 spsk. hindbæreddike eller rødvinseddike
Sådan tilbereder du retten
Sådan tilbereder du dyrlægens natmad
Byg dyrlægens natmad på dit yndlingssurdejsbrød enten fra bageren eller supermarkedet. Du kan også bage det selv. Dyrlægens natmad kan laves på ganske kort tid:
- Grill surdejsbrødet på begge sider på en varm grillpande
- Smør surdejsbrødet med smør og Tulip Grov Leverpostej
- Anret et par stykker saltkød på toppen – de kan eventuelt rulles for at give mere volumen
- Top med tyttebærkompotten og de knasende honningristede hasselnødder
- Pynt med rucola på toppen
- Velbekomme!
Sådan tilbereder du Honningristede hasselnødder
Lækre knasende honningristede hasselnødder giver et ekstra boost til dit smørrebrød. Kan også bruges som en skøn snack.
- Rist hasselnødderne i ovnen ved 150 oC indtil de er jævnt gyldne
- Afkøl
- Gnid hinderne af de af afkølede hasselnødder og kom dem i en skål
- Varm honningen i en lille pande og tilsæt nødderne, når honningen lige netop bobler en smule
- Ved nænsomt nødderne rundt i panden og lad dem karamellisere en smule
- Hæld nødderne ud på en bageplade beklædt med et stykke bagepapir
- Lad dem køle helt ned inden de serveres
Sådan tilbereder du Tyttebærkompot
- Alle ingredienser koges op i en lille kasserolle og simrer i 3 minutter under omrøring.
- Afkøl
Tips
Serveringsforslag
Forbered et indbydende frokostbord med forskellige slags smørrebrød. Prøv også:
Roastbeef med hjemmerørt remoulade og peberrod
Knækbrød med rullepølse og rødbedehumus
Hamburgerryg med nem italiensk salat og friske krydderurter
Den klassiske version af Dyrlægens natmad?
Hvis du er til det helt klassiske smørrebrød, så kan du finde opskriften på Dyrlægens natmad herunder. Det er den helt klassiske med rugbrød, der bliver smurt med smør og leverpostej. Ovenpå er skiver af saltkød, som pyntes af med sky og rødløg.