Påskefrokost: Få idéer til påskens frokoster

Påsken er forårets hyggeligste højtid, og for mange er påske lig med en påskefrokost, hvor de nærmeste er samlet om et veldækket frokostbord. Her kan du få idéer til, hvad du kan sætte på påskefrokostbordet – uanset om det skal være et par gode rugbrødsmadder med sild, æg og hønsesalat, eller om du vil lave lune retter som for eksempel tærter og tarteletter. Læs med her, og lad dig inspirere til din næste påskefrokost. 

Retter med æg og bacon til påskefrokostbordet

Mange forbinder æg med påske – vi pynter hjemmet med pustede æg, børnene går på æggejagt i haven, og fordi ægget er hovedingrediensen i mange af de klassiske påskeretter.

Når æggeretterne skal piftes op, kan du inkludere bacon. For eksempel kan en klassisk hjemmelavet æggesalat blive endnu mere uimodståelig med knasende, røget bacon. Eller hvad med at servere surdejsbrød med et blødkogt pocheret æg, sprød bacon, og en skive røget mørbrad for den ultimative luksus? Bacon tilføjer ikke bare ekstra smag, men også en dejlig teksturkontrast til de bløde og cremede æggeretter.

Sådan en opgradering af dine æggeretter vil uden tvivl gøre dem til en hit på frokostbordet.

Find flere frokostopskrifter

Top med en smagfuld pålægssalat

For mange er rugbrød med smagfuldt pålæg en fast del af påskefrokostbordet. Vil du kræse lidt ekstra om rugbrødsmadderne, kan du bage dit eget saftige rugbrød med vores nemme opskrift på kernerugbrød. Top rugbrødet hønsesalat eller æggesalat, der passer perfekt til påsken.

Udforsk hele udvalget af pålægssalater

FAQ

Påsken er en højtid, hvor mange samler deres kære om et veldækket frokostbord. Her er der kræset om maden, som typisk består af både varme og kolde retter. Nogle af de klassiske ingredienser på påskefrokostbordet er æg, sild, lam, laks, rejer og leverpostej, som både kan indgå i varme retter eller bruges som pålæg på en god rugbrødsmad.

 

Se flere opskrifter på varme retter til frokost

Mange danskere holder påskefrokost i påskeferien, hvor de fleste har fri og har tid til at samles over en god frokost. Det er oplagt at holde påskefrokost på en af påskens helligdage som palmesøndag, skærtorsdag, langfredag og måske særligt påskedag og anden påskedag. Men du kan holde påskefrokost på lige den dag, der passer dig og dine kære.

 

Se alle vores opskrifter