
Bagt focaccia med bacon og rosmarin
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 5 g gær
- 3 dl vand
- 250 g italiensk hvedemel
- 130 g durumhvedemel
- 10 g rugmel
- 10 g havsalt
- 4 spsk. olivenolie
- 2 stilke frisk rosmarin
- 80 g bacon i skiver
- 1 tsk. flagesalt
Sådan tilbereder du retten
DEJ:
Rør gær og vand sammen.
Tilsæt mel og kør dejen på en røremaskine i 17 min. på lidt over middelhastighed.
Tilsæt herefter salt og rør yderligere i 1 min.
Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den herefter herefter på køl.
Hvil dejen på køl 24 timer.
BAGNING:
Smør 2 stk. kobbergryder med olie, og kom herefter friske rosmarinkviste i.
Placér 2 skiver bacon rundt i siden af gryderne.
Hæld 300 g dej i hver gryde. Dejen skal hæve til den rammer kanten af gryden. Tilsæt endnu et par kviste rosmarin, saltflager og resten af olien.
Stik en finger i dejen 5 steder, således der bliver nogle huller med olie og rosmarin.
Bag focacciaerne i en forvarmet ovn ved 250 ºC i 12 min.
Vend herefter brødet ud af gryden og bag yderligere i 6 min.
Mængden af olie i gryden og dejen gør, at brødet får en dejlig sprødstegt skorpe på brødet.