Bagt focaccia med bacon og rosmarin

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bagt focaccia med bacon og rosmarin

  • 25 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 3 dl vand
  • 250 g italiensk hvedemel
  • 130 g durumhvedemel
  • 10 g rugmel
  • 10 g havsalt
  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 stilke frisk rosmarin
  • 80 g bacon i skiver
  • 1 tsk. flagesalt
Print opskrift

Fremgangsmåde

DEJ: 
Rør gær og vand sammen.

Tilsæt mel og kør dejen på en røremaskine i 17 min. på lidt over middelhastighed.
Tilsæt herefter salt og rør yderligere i 1 min.

Dæk dejen til med husholdningsfilm og stil den herefter herefter på køl.
Hvil dejen på køl 24 timer


BAGNING: 
Smør 2 stk. kobbergryder med olie, og kom herefter friske rosmarinkviste i.
Placér 2 skiver bacon rundt i siden af gryderne.

Hæld 300 g dej i hver gryde. Dejen skal hæve til den rammer kanten af gryden. Tilsæt endnu et par kviste rosmarin, saltflager og resten af olien.

Stik en finger i dejen 5 steder, således der bliver nogle huller med olie og rosmarin.

Bag focacciaerne i en forvarmet ovn ved 250 ºC i 12 min.
Vend herefter brødet ud af gryden og bag yderligere i 6 min.

Mængden af olie i gryden og dejen gør, at brødet får en dejlig sprødstegt skorpe på brødet.

Andre opskrifter fra Tulip

Cremet aspargessuppe

med røræg, forårsløg og sprød bacon

Slow Cooked Mørbrad

med bacon og italiensk bønne– og tomatsalat

Østers

med grillet agurkesauce og sprød bacon

Produkter