Græske frikadeller med bacon, feta og oliven
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Tulip Bacon i skiver
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 150 g feta
- 1 dl stenfri sorte oliven
- 500 g blandet fars (kalv/gris)
- 1 tsk. oregano
- 3 spsk. olivenolie
- 1 dåse flåede tomater, ca. 400 g
- 1 æg
- Rasp
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at skære baconen i mindre stykker. Steg derefter baconen på en pande uden fedtstof og lad efterfølgende baconen køle af.
- Pil og hak dernæst løg og hvidløg fint. Smuldr osten i mindre stykker og hak halvdelen af olivenerne groft.
- Kom farsen i en skål og tilsæt bacon, løg og hvidløg. Hæld halvdelen af osten, olivenerne i og smag til med oregano, salt og peber. Slå derefter ægget ud og tilsæt rasp. Bland ingredienserne godt sammen og form farsen til frikadeller.
- Varm en stegepande op med olivenolie og steg frikadellerne til de har fået en flot farve på begge sider.
- Tilsæt til sidst de flåede tomater og lad det simre sammen i cirka 5 minutter.
- Top retten med smuldret fetaost, oliven og hakkede krydderurter. Server med kogte kartofler eller pasta med pesto, tomater og krydderurter.
Tips
- Græske frikadeller passer perfekt sammen med en græsk salat, med tomat, oliven, løg og grøn peber. Du kan også servere de græske frikadeller med en skive rugbrød, hvis det skal være let eller en kold kartoffelsalat om sommeren. Kartoffelsalat med sprød bacon og ristede græskarkerner (tulip.dk)
- Frikadeller er ikke bare frikadeller
- Vi har et væld af opskrifter på hjemmelavede frikadeller og frikadeller med grøntsager. Prøv fx denne opskrift på klassiske og hjemmelavede frikadeller. Hjemmelavede frikadeller - Nem og lækker grundopskrift (tulip.dk)
- Hvis du har yderligere mod på at eksperimentere med den klassiske frikadelle opskrift, kan du prøve vores opskrift på kyllingedeller med baconknas. Bacon og kylling smager fantastisk i kombination med hinanden og derfor kan vi varmt anbefale denne opskrift. Find opskriften her: Kyllingedeller med baconknas (tulip.dk)