Madpakkeidéer til børnenes frokost

En god madpakke er alfa og omega for, at børnene er oplagte og klar til læring og leg hele dagen. Men når hverdagen sætter ind, kan det være svært at blive ved med at finde på madpakker, som både er spændende og sunde. Derfor har vi samlet en række nemme opskrifter og gode råd til, hvordan du kan lave madpakker til børnene, som vækker glæde i frokostpausen.

 

Kreative madpakkeopskrifter til børn

Med lidt kreativitet åbner madpakkeuniverset op for et væld af sjove idéer til børnenes madpakke, som med garanti vil vække glæde i frokostpausen. Her er nogle af vores populære opskrifter:

Populære madpakker

Der findes mange måder at gribe børnenes madpakke an på. Rugbrød med pålæg er en klassiker i skoletasken, men det er blot én af mange genrer inden for madkassens opskriftsunivers. For eksempel kan bagværk som pizzasnegle eller pølsehorn være en madpakkeidé til de kræsne børn, som synes rugbrød er kedeligt – og det er nemt at gøre brødet mere mættende ved at bruge fuldkornsmel i dejen og grøntsager i fyldet.

5 gode råd til en sund madpakke til børn

Vi har gjort det nemt for dig at lave en god madpakke til børnene, så de kan have friske hoveder og god energi hele dagen. Prøv disse fem råd:

  1. Inkludér en kilde til fuldkorn som rugbrød, groft brød, fuldkornspasta eller fuldkornswraps.
  2. Brug en form for protein i madpakken. Det kan for eksempel være kødpålæg, ost eller æg.
  3. Pak frisk frugt og gnavegrønt. Det er nemt at spise og kan bruges som en hurtig snack i formiddagspausen.
  4. Blandt det ”kedelige” med noget sjovt. En müslibar, snacks eller bagværk er både spændende og opkvikkende.
  5. Find en god madkasse, som holder tæt, så maden forbliver frisk. Du kan eventuelt bruge en madkasse med rumopdeling, så de forskellige dele af maden er adskilt.

Hvor lang tid kan en madpakke holde sig?

En madpakke kan godt holde sig hele dagen i skoletasken, men den er mest appetitvækkende, hvis den opbevares i køleskabet – ellers risikerer maden at blive kedelig. Ofte vil daginstitutionen eller skolen have et køleskab, så madpakken kan holdes kold.

Er det ikke tilfældet, kan du bruge køleelementer i madpakken. Du kan også fryse en smoothie eller yoghurt ned, som kan holde maden kold indtil frokost. Når børnene når frokosttid, er det kølige element tøet op og klar til at blive drukket eller spist.

Flere madpakke-idéer og gode råd