
Minipizza med spegepølse
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pk Tulip Pålækker Sønderjysk Spegepølse
- 1 portion pizzadej (hjemmelavet eller færdigkøbt)
- 100 g tomatpuré
- 2 fed knust hvidløg
- 1 tsk. sambal oelek
- 1 tsk. salt
- 1 grøn eller gul peberfrugt
- 200 g revet mozarella
Sådan tilbereder du retten
- Tænd ovnen på 250 °C varmluft.
- Del en portion pizzadej i otte lige store portioner. Form dem til kugler, og rul hver enkelt ud på et meldrysset bord.
- Bland tomatpuré, knust hvidløg, sambal oelek og salt sammen. Fordel tomatpuré på hver af de små pizzaer.
- Fordel tre skiver spegepølse på hver pizza. Skær ringe af peberfrugt, og kom dem på pizzaerne.
- Drys med revet mozzarella.
- Bag minipizzaerne på en bagesten eller på en bageplade med bagepapir i ca. 6-8 min., til de er gyldne og sprøde.
- Velbekomme!
Tips
Endnu flere idéer til pizzafyld
Vil du gerne have mere toppings på minipizzaerne? Prøv at toppe dine pizzaer med spegepølse med en smule grøn pesto eller balsamico glaze. Grønne asparges er også et friskt indspark, der fungerer godt som topping.
Prøv pizza med squash og kartofler
Hvilken rækkefølge skal fyld på pizza?
Afhængigt af, hvilket fyld der er tale om, er der nogle tommelfingerregler for fyldets rækkefølge. Har du en form for pizzasauce, skal den på først, så den kan danne base for resten af fyldet. Herefter kommer osten, og så er det tid til at putte pålæg såsom spegepølse og peberfrugt på. Til sidst kan pizzaen toppes med krydderier som basilikum.
Små pizzaer er et hit i madpakken
Pizza, pizzasnegle eller pizzatwisters glæder alt sammen i madpakken. Du kan nemt variere fyldet med forskelligt pålæg, ost og smørelse. Nyd pizzaen med madpakketilbehør som frugt og grønt, en smoothie eller kiks.