
Pizzadej til alverdens pizzaer
- 2 t. 0 min.
Ingredienser
- 2½ dl lunken vand
- 1 tsk. havsalt
- 15 g gær
- ½ tsk. sukker
- 3-4 dråber citronsaft
- 400 g pizzahvedemel - type 00
- Mel til udrulning
Sådan tilbereder du retten
Opløs gæren i det lunkne vand.
Rør salt, sukker og citronsaft i blandingen.
Tilsæt melet lidt ad gangen.
Ælt dejen grundigt indtil den bliver elastisk og blank.
Lad pizzadejen stå til hævning tildækket indtil den er fordoblet i størrelse.
Slå pizzadejen ned og del den i to.
Rul dejen ud til den er ca. 4 mm tyk og top med de ønskede toppings.
Bag dine pizza ved høj varme - ca. 250 grader.
Bagetiden afhænger af toppings og type af ovn.
Tips
Du kan også bage mini pizza i stedet.
Bundene kan bages ¾ færdige og fryses, så de nemt kan tages ud fra frost og klar til at blive bagt færdige med dine yndlings toppings.