HVORDAN STEGER MAN BACON?

EN AF DE BEDSTE TING VED BACON ER, AT DU KAN TILBEREDE DET PÅ SÅ MANGE FORSKELLIGE MÅDER OG STADIG FÅ EN SPRØD BACON. HER GIVER VI DIG SEKS FORSKELLIGE MÅDER, DU KAN TILBEREDE DIN BACON.

SÅDAN STEGER DU BACON - I OVN, AIRFRYER, MIKROOVN ELLER VAFFELJERN, PANDEGRILL

Stegepande - bacon i skiver

Baconskiver stegt på pande er en simpel måde at tilberede sprød bacon til dit favoritmåltid.

 1. Læg baconskiverne på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme. Du behøver ikke ekstra fedtstof på panden.
 2. Steg skiverne 3-4 minutter på hver side. Husk at holde godt øje med baconskiverne undervejs, da alle pander og kogeplader er forskellige.
 3. Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir før du serverer.
 4. Nyd sprødstegte Tulip Baconskiver i salater, sammen med æg eller i sandwich.

Tip:

Efter stegning kan du gemme baconfedtet og anvende i din madlavning.

Stegepande - bacon i tern

 1. Læg baconternene på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme. Du behøver ikke ekstra fedtstof på panden.
 2. Nyd den dejlige duft af bacon, mens baconternene steger i 3-4 minutter. Husk at holde godt øje med baconternene undervejs, da alle pander og kogeplader er forskellige.
 3. Læg de færdigstegte bacontern på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir før du serverer.
 4. Nyd de sprøde Tulip bacontern på salater, supper eller på tærter.

Tip:

Det bedste resultat får du ved at stege bacontern på en tør pande ved medium til høj varme. Hvis panden ikke er varm nok, eller der er margarine eller smør på panden, kan det være svært at stege ternene sprøde, da bacon skal have god varme for at det naturlige vandindhold i kødet fordamper, fedtet smelter og baconet begynder at stege.

Bacon i airfryer

Baconskiver stegt i airfryer er en hurtig of energibesparende måde at tilberede sprød bacon til dit favoritmåltid med et minimum af arbejde. Her kan du læse, hvordan du tilbereder Tulip Original Bacon i skiver i en airfryer.

 1. Læg baconskiverne i ét lag i kurven til din airfryer. Skær dem eventuelt til såfremt de ikke passer ned i kurven
 2. Sæt kurven i airfryeren
 3. Tilbered nu din bacon i 10 minutter ved 160 grader
 4. Tag herefter kurven ud og placer baconskiverne på et stykke køkkenrulle. Baconskriverne er nu lækre sprøde og klar til servering. Velbekomme!

TIP:

Alle airfryere varmer forskelligt. Denne opskrift er udviklet med en Cosori Premium CP158-AF-RXB, så hvis du bruger en anden type, kan det være du skal tilpasse tilberedningstiden lidt.

Hold altid godt øje under tilberedningen første gang du afprøver en nye opskrift. Du kan med fordel starte med en lidt kortere tilberedningstid end angivet i opskriften, så kan du altid give det lidt længere såfremt det mangler lidt til sidst.

Tilberedningstiden kan ligeledes variere alt efter tykkelsen på baconskiverne. Vi bruger her Tulip Original Bacon i skiver. Hvis du bruger en variant med tykkere baconskiver, vil tilberedningstiden skulle forlænges lidt.

Bacon i vaffeljern

Ja, vi mener et vaffeljern – det er en super simpel og genial måde at tilberede bacon på!

 1. Det første, du skal gøre, er at varme vaffeljernet op
 2. Når det er varmt, placerer du baconskiverne i vaffeljernet
 3. Vaffeljern er forskellige, så afkort eventuelt skiverne så de passer ind i vaffeljernet
 4. Hold løbende øje med baconskiverne i vaffeljernet og tag dem ud når de er færdige og placer dem på en tallerken med køkkenrulle på
Vidste du: At når bacon er stegt, så det er ca. 30% tilbage. Hvis du starter med at stege 120 g ender det ud med ca. 50 g stegt bacon. Dette skyldes, at der i bacon er en del naturlig kødsaft, som først skal fordampe, inden at baconfedtet kan smelte, og skiven dermed bliver sprød.

Vi går op i røg

Røgning har været brugt til konservering af fødevarer gennem årtusinder.

Metoden opstod, da man fandt ud af, at det saltede kød, der hang over ildstedet, holdt sig markant bedre end ellers.

Læs mere om røgning af bacon