Hvordan steger man bacon?

Vores senior produktudvikler Bent Olesen fortæller her, hvordan du steger vores bacon på den rigtige måde.

Sådan steger du bacon - i ovn, i mikroovn, på pande og på grillen

 

Du kan stege dit bacon sprødt både på panden, i ovnen eller i mikroovn. Se vores produktudvikler fortæller om vores baconvarianter samt om stegning i videoen ovenfor, eller læs vores stegetips her.

 • Bacon på pande:

  Bacon steges sprødt i 3-4 minutter på hver side på en tør pande. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir inden servering.

 • Bacon i ovn:

  Bacon steges sprødt i 10 minutter v/ 200 °C på en bageplade med bagepapir. Læg baconskiverne på et stykke køkkenrulle eller fedtsugende papir inden servering.

 • Bacon i mikroovn:

  Steg baconskiverne i 3-4 minutter v/ 850 W effekt. Læg baconskiverne enkeltvis mellem 2 stykker køkkenrulle eller fedtsugende papir. Det giver det sprødeste resultat.

 • Bacon på grill:

  Læg et ark aluminiumsfolie/sølvpapir dobbelt, så det passer med den mængde bacon, du vil grille. Fold kanterne opad for at fange baconfedt. Læg dine baconskiver på folien og vend dem, ligesom du ville gøre på en panden. Læs om flere forskellige måder, man kan grille bacon i vores guide.

 

Vidste du: At når bacon er stegt, så det er ca. 30% tilbage. Hvis du starter med at stege 120 g ender det ud med ca. 50 g stegt bacon. Dette skyldes, at der i bacon er en del naturlig kødsaft, som først skal fordampe, inden at baconfedtet kan smelte, og skiven dermed bliver sprød.

Vi går op i røg

Røgning har været brugt til konservering af fødevarer gennem årtusinder.

Metoden opstod, da man fandt ud af, at det saltede kød, der hang over ildstedet, holdt sig markant bedre end ellers.

Læs mere om røgning af bacon