HVORDAN STEGER MAN BACON?

EN AF DE BEDSTE TING VED BACON ER, AT DU KAN TILBEREDE DET PÅ SÅ MANGE FORSKELLIGE MÅDER OG STADIG FÅ EN SPRØD BACON. HER GIVER VI DIG FEM FORSKELLIGE MÅDER, DU KAN TILBEREDE DIN BACON.

SÅDAN STEGER DU BACON - I OVN, MIKROOVN, VAFFELJERN, PANDE OG GRILL

Stegepande - bacon i skiver

Baconskiver stegt på pande er en simpel måde at tilberede sprød bacon til dit favoritmåltid.

Læg baconskiverne på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme. Du behøver ikke ekstra fedtstof på panden.

Steg skiverne 3-4 minutter på hver side. Husk at holde godt øje med baconskiverne undervejs, da alle pander og kogeplader er forskellige.

Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir før du serverer.

Nyd sprødstegte Tulip Baconskiver i salater, sammen med æg eller i sandwich.

Tip:

Efter stegning kan du gemme baconfedtet og anvende i din madlavning.

Stegepande - bacon i tern

Læg baconternene på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme. Du behøver ikke ekstra fedtstof på panden.

Nyd den dejlige duft af bacon, mens baconternene steger i 3-4 minutter. Husk at holde godt øje med baconternene undervejs, da alle pander og kogeplader er forskellige.

Læg de færdigstegte bacontern på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir før du serverer.

Nyd de sprøde Tulip bacontern på salater, supper eller på tærter.

Tip:

Det bedste resultat får du ved at stege bacontern på en tør pande ved medium til høj varme. Hvis panden ikke er varm nok, eller der er margarine eller smør på panden, kan det være svært at stege ternene sprøde, da bacon skal have god varme for at det naturlige vandindhold i kødet fordamper, fedtet smelter og baconet begynder at stege.

Bacon i ovn

Baconskiver stegt i ovn er en simpel måde at tilberede sprød bacon til dit favoritmåltid med et minimum af arbejde og rengøring.

Forvarm ovnen til 200°C. Læg bagepapir på en bageplade og placer baconskiverne på bagepapiret så de ikke rører ved hinanden. Bag skiverne i ca. 10 minutter. Hold løbende øje med baconskiverne da alle ovne er forskellige.

Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir før du serverer.

Bacon i mikroovn

Baconskiver stegt i mikroovn er en hurtig vej til sprøde baconskiver med et minimum af rengøring.

Læg et stykke køkkenrulle på en tallerken og læg baconskiverne ovenpå. Baconskiverne skal ligge adskilt. Læg herefter to stykker køkkenrulle ovenpå baconskiverne, da det giver det sprødeste resultat.

  • Sæt tallerkenen ind i mikroovnen og tilbered baconskiver i 3-4 minutter ved 850 W. Da alle mikroovne er forskellige, er det en god ide at kigge til baconskiverne efter ca. 3 minutter.

Nyd sprødstegte Tulip Baconskiver i salater, sammen med æg eller i sandwich.

Tip

  • Husk at fjerne køkkenrullen hurtigt når baconskiverne er færdigstegt, da papiret ellers kan sætte sig fast på de sprøde baconskiver.

Bacon i vaffeljern

Ja, vi mener et vaffeljern – det er en super simpel og genial måde at tilberede bacon på!

Det første, du skal gøre, er at varme vaffeljernet op. Når det er varmt, placerer du baconskiverne i vaffeljernet. Vaffeljern er forskellige, så afkort eventuelt skiverne så de passer ind i vaffeljernet.

Hold løbende øje med baconskiverne i vaffeljernet og tag dem ud når de er færdige og placer dem på en tallerken med køkkenrulle på.

Vidste du: At når bacon er stegt, så det er ca. 30% tilbage. Hvis du starter med at stege 120 g ender det ud med ca. 50 g stegt bacon. Dette skyldes, at der i bacon er en del naturlig kødsaft, som først skal fordampe, inden at baconfedtet kan smelte, og skiven dermed bliver sprød.

Vi går op i røg

Røgning har været brugt til konservering af fødevarer gennem årtusinder.

Metoden opstod, da man fandt ud af, at det saltede kød, der hang over ildstedet, holdt sig markant bedre end ellers.

Læs mere om røgning af bacon