Bacon på grill

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon på grill

  • 10 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

For mange er bacon en stor favorit; på brunchbordet, i en saftig burger eller som et lille drys på et stykke smørrebrød. Men har du prøvet bacon på grill? Det smager bare godt – især med den røgede smag. Bacon på grill har en sprødhed og en røgfyldt smag, der er svær at opnå i ovnen.

Læs mere med her og se videoer, der lærer dig, hvordan du nemt kan lave perfekte baconskiver på din grill.

 


Sådan tilbereder du retten

Sådan griller du bacon

Når du tilbereder bacon på grill, skal du være opmærksom på den såkaldte ”fedtbrand”. Bacon har et højt fedtindhold, som gør, at det brænder let, når det kommer på grillen. Du skal også huske at placere baconskiver rigtigt, så de ikke falder i grillen. Herunder finder du 4 metoder, der hjælper dig til at undgå fedtbrand og baconskiver på bunden af grillen.

 

Aluminiumsmetoden

  1. Læg et ark aluminiumsfolie/sølvpapir dobbelt, så det passer med den mængde bacon, du vil grille.
  2. Fold kanterne på folien opad, således der ikke drypper fedt ned i grillen. Du kan også anvende en aluminiumsbakke.
  3. Læg dine baconskiver på folien og vend dem jævnligt, som du ville gøre på en pande.

Find inspiration og opskrifter til grillen her.

 

Indirekte varme

  1. Smør grillristen godt med olie.
  2. Læg baconskiverne på tværs af risten ude i siderne på grillen, hvor der ikke er grillkul/gasbrænder/varmelegeme.
  3. Det er vigtigt, at baconskiverne ikke lægges lige over gløder/ild/varme. Ude i siden af grillen vil baconskiverne blot få indirekte varme, og dermed er risikoen for fedtbrand/at skiverne brænder fast mindre.

 

Bacon på spyd

Du kan også sætte bacon på et spyd som et bølget bånd og grille det ved indirekte varme som beskrevet ovenfor. Så er du sikker på, at dine skiver ikke falder ned i grillen.

Prøv rejer med bacon på spyd

 

Mere smag med baconsvøb

Svøb baconskiverne omkring grøntsager, en bøf eller en pølse. Prøv fx at grille halloumi svøbt i bacon eller servér en bagt kartoffel i baconsvøb. Du kan også svøbe bønner i bacon, som et friskt og salt tilbehør.

Vælg den rigtige tykkelse på dit bacon

Du kan både lave tynd- og tykskåret baconstrimler på din grill. Opskriften her er lavet til tyndskåret baconstrimler, men hvis du vil udforske baconens struktur og smag, skal du prøve tykskåret baconstrimler. Her får du mindre sprødhed. Til gengæld får du en fyldig skruktur og mere smag af kød. Husk at tykskåret bacon skal have lidt længere tid på grillen.

Se vores bacon tykkere skriver

 

Bacon og grøntsager

Vores smagsløg elsker, når vi spiser retter med forskellige smagsnuancer. Her er bacon og grøntsager et godt eksempel. Baconens saltede og fede smag giver et fantastisk modspil til mange grøntsagers mere friske og syrlige smag. Dette sammenspil får du for eksempel med asparges og bacon.

Prøv asparges med bacon på grill