Kartoffelsuppe med sprødstegt bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 1 pakke Tulip Bacon i skiver
- 800 g kartofler
- 1 porre
- 1 spsk. smør
- 1 l vand
- 1 bouillonterning, vegetarisk eller kylling
- 1 spsk. citronsaft
- 2 dl fløde
- 1 spsk. finthakket persille
- Salt og peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at skære baconen i mindre stykker. Steg derefter baconen på en pande uden fedtstof og lad til sidst baconen køle af.
- Skræl og del imens kartoflerne i mindre stykker. Skær desuden porren på langs og skyl den ren. Skær den derefter i tynde skiver.
- Steg porrerne med smør i en stor gryde til de er bløde uden at tage farve. Hæld derefter kartofler, vand og bouillon ned i gryden og bring det i kog. Lad ingredienserne simre under låg i cirka 10-15 minutter til grøntsagerne er møre.
- Blend dernæst suppen til den bliver glat og hæld citronsaft og fløde i. Lad det koge op og smag til sidst til med salt og peber.
- Server suppen med bacon og persille som topping. Servér med godt brød.
Tips
Mangler du en opskrift på et godt madbrød, så kan vi anbefale denne opskrift på flettet baconbrød, som er en lækkert og luftigt madbrød med bacon. Flettet baconbrød (tulip.dk). Perfekt som snack eller tilbehør til din mad.