Flettet baconbrød
- 20 min.
- 1 person
Ingredienser
- 150 g bacon i tern
- 2 spsk. olivenolie
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 100 g fuldkornshvedemel
- 500 g hvedemel
- 1 æg
- 1 tsk. bordsalt
- 125 g bacon i skiver
- 2 spsk. nigellafrø
Sådan tilbereder du retten
DEJ:
Kom baconternene og olien på en pande, og lad dem stege ved middelvarme til de er gyldne.
Kom baconternene og så meget af stegefedtet som muligt i en skål, og lad dem køle af til de er lune.
Opløs gæret i lunkent vand og tilsæt mel, æg, salt og bacon (inkl. stegefedtet).
Ælt dejen grundigt til den er smidig og let slipper skålen. Bruger du en røremaskine med dejkrog, skal dejen æltes i ca. 10 minutter.
Lad dejen hæve lunt og tildækket i 90 minutter.
FLETTET BACONBRØD:
Kom dejen ud på et mel-drysset bord og del den i tre dele. Rul hver del til en pølse, og lad dem hvile tildækket i 10 minutter.
Kom bagepapir på en bageplade og læg pølserne ved siden af hinanden.
Rul baconskiverne løst omkring hvert dejstykke, saml dejstykkerne i den ene ende og flet herefter til ét stort brød.
Lad det efterhæve 40 minutter.
Pensl med sammenpisket æg og drys med nigellafrø.
Bag i en 200 °C forvarmet ovn i 30-35 minutter til overfladen er gylden.
Lad det køle af på en bagerist, inden du skærer i det.