Hyggelige opskrifter på halloween-snacks

Halloween er en fest, hvor vi mindes og fejrer de døde, og dagen er forbundet med overtro og uhygge, men også glæde og sjov.

Halloween er en sammentrækning af ”all hallows eve”, og det kan oversættes til allehelgensaften. 

Det fejres hvert år den 31. oktober.

For flere hundrede år siden var der tradition for at dele godter ud den sidste dag i oktober.

At der spises så mange søde sager er nyt. I gamle dage var det nødder og frugt, som man delte ud til børnene.

Vi har samlet nogle opskrifter på halloween-snacks for hele familien herunder.

Hvor stammer halloween fra?

Traditionen kom formentlig til USA med efterkommere af de hedenske keltere. Dagen var dengang en slags nytårsmarkering ifølge keltisk folketro.

En overgangsfest mellem sommer og vinter, hvor man bød velkommen til vinter og sagde farvel til sommeren. Når sommeren gik i vinterdvale, fortjente sommeren en tak med ønske om en frugtbar tilbagevenden.

Det var også en aften, hvor man mindedes afdøde venner og slægtninge.

Halloween i dag

Halloween er i dag mest kendt for at være en amerikansk tradition, der kom til Danmark i 1990’erne, men vi fejrede faktisk allerede allehelgensaften - som er det danske navn, længe før skikken fandt vej over Atlanterhavet.

I Danmark er noget af uhyggen veget for god, dansk hygge. Familien samles om at udskære græskar og holde fester med uhyggelige kostumer. Børn og voksne giver den fuld gas klædt ud som spøgelser, hekse, dæmoner, zombier og andre væsner.

Dog er traditionen med trick or treat (slik og/eller ballade) endnu ikke blevet så stor i Danmark som i USA. En af de uskrevne regler er, at man kun ringer på de huse, som er udsmykket med halloween pynt.