Bacon-mumieBaconsvøbt farsbrød med urter

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon-mumieBaconsvøbt farsbrød med urter

  • 1 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 200 g Tulip Bacon i skiver
  • 800 g hakket grisekød
  • 3 spsk. mel
  • 4 æg
  • 2 dl kraftig grøntsagsbouillon
  • 2 stk. løg
  • 100 g bredbladet persille
  • 1 lille løg til øjne og tænder
  • Salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Denne uhyggelige servering består af et klassisk farsbrød svøbt med smagfulde baconskiver. Denne servering er et virkelig sjovt indslag til fx Halloweenfesten for både børn og voksne. Den velkendte kombination af fars og bacon appellerer bredt og smager fantastisk.

Det er vigtigt, når du lægger baconskiverne på den formede fars, at du får baconskiverne skubbet godt ind under bunden. På den måde bevares saften i kødet, når baconen trækker sig sammen, under stegningen i ovnen. Du kan også tilføre andre urter i farsen efter smag såsom frisk rosmarin eller timian. Alternativt kan farsbrødet også laves med grønsager. Bag f.eks. pastinakker og gulerødder i ovnen og hak dem ned i farsen. Det giver ekstra god smag, og så er det ovenikøbet et sundere alternativ.

 


Sådan tilbereder du retten

Rør farsen sammen med mel, æg, bouillon, revet løg, hakket persille, salt og peber. Form farsen som et ansigt på en bageplade med bagepapir, med øjne, næse og mund (som vist på billederne nedenfor) og pak ansigtet ind i baconskiverne ved at lægge dem på langs hen over ansigtet.

Læg gerne en baconskive hen over mumiens næse, for visuelt at markere, at den er der.

Skær herefter ud til øjne og tænder. Skær det lille løg ud og brug det til øjne og tænder.

Bag bacon-mumien i en forvarmet ovn v. 200°C ca. 45 minutter. Server bacon-mumien med eksempelvis en kold kartoffelsalat toppet af med sprødstegte bacontern eller en rødbedesalat med knust feta, mango og persille.

 

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Bacon-mumie step 1Bacon-mumie step 2Bacon-mumie step 3Bacon-mumie step 4

 


Tips

Server Bacon-mumien sammen med en kold kartoffelsalat toppet af med sprødstegte bacontern, eller en rødbedesalat med knust feta, mango og persille. Hvis der mod forventning skulle være rester, kan farsbrødet også sagtens spises på et stykke friskbagt rugbrød, eller i en sandwich til madpakken.