
Cremet græskarsuppemed bacon og ingefær
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 400 g Tulip Bacon i tern
- 5 stk. hokkaido græskar
- 5 dl kraftig oksebouillon
- 5 dl kokosmælk
- 50 g ingefær
- 1 spsk. rød karrypasta
- 200 g jordskokker
- 1 bundt koriander
- 1 lille bundt purløg
- Salt og peber, frisk fra kværn
Sådan tilbereder du retten
Skræl et enkelt græskar, flæk det og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarret i tern og kog det mørt i bouillonen 15-20 min. Blend bouillonen med kokosmælk, revet ingefær og karry og smag til med salt og peber.
Lad suppen simre, mens resten klargøres. Steg baconternene sprøde, for eksempel i ovn, på bagepapir, 15 min. v. 200°C.
Skræl jordskokkerne, skær dem i tern og læg dem i en skål i koldt vand. Skær toppen af de resterende græskar og udhul dem med en ske. Fordel den varme suppe samt sprøde bacontern og jordskokker i tern i græskarrene og drys med grofthakket purløg og koriander. Server med det samme, gerne med en grøn salat af spidskål, spinat og smilende æg.
SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:
Tips
Hvis du ønsker et alternativ til græskarsuppe, kan du sagtens udskifte græskaren i denne opskrift med kartofler. Server kartoffelsuppen med sprødstegte bacontern og creme fraiche rygende varm evt. med ekstra rød karry og sauteret spinat.