Cremet græskarsuppemed bacon og ingefær

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Cremet græskarsuppemed bacon og ingefær

  • 40 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 400 g Tulip Bacon i tern
  • 5 stk. hokkaido græskar
  • 5 dl kraftig oksebouillon
  • 5 dl kokosmælk
  • 50 g ingefær
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 200 g jordskokker
  • 1 bundt koriander
  • 1 lille bundt purløg
  • Salt og peber, frisk fra kværn
Print opskrift

Græskar er i højsæson til halloween, og derfor er det oplagt at lave denne krydrede suppe til de kolde og mørke aftener i efteråret, eller som et festligt indslag til Halloween. Græskar er smagsmæssigt utrolig nemme at arbejde med. Det er også græskaren, der giver denne suppe en fyldig smag og cremet konsistens.

Du kan, som et sjovt og anderledes indslag til fx Halloween-fest eller en anden festlig komsammen, servere suppen i udhulede græskar. Server for eksempel suppen sammen med en grøn salat af spidskål, spinat og smilende æg.

 


Sådan tilbereder du retten

Skræl et enkelt græskar, flæk det og skrab kernerne ud med en ske.

Skær græskarret i tern og kog det mørt i bouillonen 15-20 min. Blend bouillonen med kokosmælk, revet ingefær og karry og smag til med salt og peber.

Lad suppen simre, mens resten klargøres. Steg baconternene sprøde, for eksempel i ovn, på bagepapir, 15 min. v. 200°C.

Skræl jordskokkerne, skær dem i tern og læg dem i en skål i koldt vand. Skær toppen af de resterende græskar og udhul dem med en ske. Fordel den varme suppe samt sprøde bacontern og jordskokker i tern i græskarrene og drys med grofthakket purløg og koriander. Server med det samme, gerne med en grøn salat af spidskål, spinat og smilende æg.

 

SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:

Græskarsuppe - step 1Græskarsuppe - step 2Græskarsuppe - step 3Græskarsuppe - step 4Græskarsuppe - step 5

 


Tips

Hvis du ønsker et alternativ til græskarsuppe, kan du sagtens udskifte græskaren i denne opskrift med kartofler. Server kartoffelsuppen med sprødstegte bacontern og creme fraiche rygende varm evt. med ekstra rød karry og sauteret spinat.