
Kyllingegratin med bacon
- 40 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 4 kyllingefileter
- 2 tsk. sojasauce
- 1 æble
- 1 rød peberfrugt
- 1 lille porre
- 1 dl revet parmesanost
- Lidt smør til stegning
- Salt og peber
- Frisk timian
- Ris
- Salat eller grønne bønner
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl fløde
- 1 dl kyllingebouillon
- 2 spsk. kalvefond
- 1 spsk. mel
- 3 spsk. mango chutney
- 1-2 spsk. sambal oelek
- Salt
Sådan tilbereder du retten
- Start med at tænde ovnen på 200°.
- Skær dernæst kyllingefileterne i tre dele. Bland dem med soja og steg dem i lidt smør. Krydr dem imens med salt og peber.
- Bland imens creme fraiche, fløde, bouillon, mel og fond i en gryde og lad det koge i 3 min. Tilsæt derefter mangochutney, sambal oelek og salt.
- Skær imens æble og peberfrugt i små stykker samt skyl og riv porren.
- Skær baconen i strimler og steg den på en stegepande. Tilsæt efterfølgende porrer, æble og peber og lad det simre.
- Læg dernæst kyllingen i et ovnfast fad, hæld saucen over og drys bacondrysset over. Drys ligeledes med revet ost og bag retten i ovnen i cirka 25 minutter
- Tilbered imens risene efter anvisningen på emballagen.
- Server retten med ris og salat/grønne bønner og pynt til sidst med timian.
Tips
Server retten sammen med et godt madbrød. Vi kan virkelig anbefale denne opskrift på flettet baconbrød, som er et lækkert og luftigt madbrød med bacon. Perfekt som snack eller tilbehør til din mad.