
Kylling med baconserveret med knust avokado samt bagte tomater dryppet med baconfedt og hvidløg
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
KYLLING MED BACON- 4 kyllingebryster uden skind
- 500 g Tulip Bacon i skiver
- 1 citron, kun skallen
- 4 modne avokadoer
- 1 citron, kun saften
- Salt og peber
- 24 små tomater på stilk
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- Lidt feldsalat
- Evt. saften fra 1 lime
Sådan tilbereder du retten
KYLLING MED BACON
Bank den tykke del af kyllingebrysterne lidt tyndere, og krydr dem med peber og revet citronskal.
Brug en hel pakke bacon pr. bryst (125 g).
Læg skiverne af bacon, så de overlapper lidt på dit spækbræt, og læg de bankede bryster ovenpå. Fold baconenderne ind over, og tryk dem godt fast.
Steg dem på en varm pande på begge sider startende med den side med samlingen.
Når de er flot gyldne og sprøde på begge sider, tages de af panden, men det smeltede fedt gemmes.
TOMATER MED BACONFEDT
Kom tomaterne stadig med stilkene på i en lille pande eller fad.
Riv dit hvidløg ned i det smeltede baconfedt, og kom det udover tomaterne.
Krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen i 20-25 min. ved 200 °C.
KNUST AVOCADO
Knus avokadokødet med en gaffel sammen med citronsaft, salt og peber.
KYLLING MED BACON - fortsat
De sidste 10 min. bagetid for tomaterne kommer du kyllingebrysterne med ind i ovnen, så du er sikker på, de er stegt færdige. Det kan jo godt være svært at tjekke med al den bacon omkring.
ANRETNING
Anret det hele med lidt sprød feldsalat og evt. saften fra en lime.