Grønne linser med bacon og grønt

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønne linser med bacon og grønt

  • 1 t. 5 min.
  • 4 personer

Ingredienser

LINSER
  • 200 g grønne linser
BACON GRØNTSAGER
  • 4 skalotteløg
  • 1 gulerod
  • 1 porre
LINSER MED BACON
  • 2 laurbærblade
  • 2 timiankviste
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk. bacon stegefedt
  • 1 rødløg
  • Krydderurter
SERVERING
  • Frisk timian
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
Print opskrift

De grønne puylinser fra naturområdet Le Puy i Auvergne midt i Frankrig er lidt mindre end andre grønne linser. Andre linser, f.eks. grønne, røde og gule er udbredt over det meste af verden. Linser er en enårig urt af ærteblomstfamilien. Der findes utallige sorter, og i det indiske køkken kaldes de dal. Linser har en kort kogetid og behøves ikke at sættes i blød, inden de koger. Puylinser med bacon er en fransk klassiker.

 


Sådan tilbereder du retten

LINSER:
Kog linserne som anvist på pakken.

BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.

GRØNTSAGER:
Pil og skær skalotteløg i tern.
Skyl og skær gulerod i tern.
Skær den grønne top og bunden af porre. Skyl porren og skær den i skiver.

LINSER MED BACON:
Svits løg og linser i bacon stegefedt i en gryde.
Tilsæt gulerodstern og porreskiver. Tilsæt laurbærblade og timian.
Tilsæt bacontern og sauter blandingen. Kværn med peber.

SERVERING:
Anret retten på en tallerken eller i en skål og servér den varm og pyntet med frisk timian.