
Cookies med chokolade og bacon
- 50 min.
- 10 personer
Ingredienser
BACON- 100 g bacon i skiver
- Olie
- 100 g mørk chokolade
- 225 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 2 tsk. bagepulver
- 0,75 tsk. natron
- 125 g sukker
- 75 g smør
- 2 spsk. sirup
- 1 æg
- Køkkenrulle
- 1 bageplade beklædt med bagepapir
- 1 bagerist
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 170 °C.
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
CHOKOLADE:
Hak mørk chokolade groft.
DEJ:
Sigt mel, salt, bagepulver og natron ned i en skål.
Tilsæt sukker og bland det godt sammen.
Kom smør og sirup i en gryde, varm ved svag varme til smørret er smeltet og afkøl til fingervarmt.
Pisk ægget sammen med det smeltede smør og kom det i melblandingen.
Bland alle ingredienserne godt sammen.
Rul dejen ud i en tyk pølse og del dejen i 10 lige store stykker.
Form dejstykkerne til kugler og fordel dem på bagepladen med god afstand.
Tryk dejkuglerne flade 6-7 cm i diameter.
Fordel chokoladestykker og baconstykker over hver kage og tryk dem ned i dejen.
BAGNING:
Bag kagerne i ovnen i 15-20 minutter.
Lad kagerne blive liggende på bagepladen, til de er blevet faste nok til at kunne flyttes over på en bagerist.
Tips
Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse/beholder.