Rødbedesalat med gedeost
- 6 t. 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 2,5 kg rå rødbeder
- 2 tsk. salt
- 80 g gedeost
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Læg baconskiver på bagepapir og sæt dem i ovnen ved 60 ºC i ca. 3 timer, til de er helt tørre. Tag skiverne ud og afkøl dem.
RØDBEDESALAT:
Skræl 2 kg rødbeder (resten af rødbederne skal bruges senere) og kør dem gennem en frugtjuicer 2 gange. Herefter sigtes rødbedejuicen og reduceres i en gryde med 2/3, til det får lidt konsistens og begynder at smage kraftigt af rødbede.
Bag 2 stk. aflange rødbeder i ovnen ved 160 ºC i 2 timer til de har fået lidt skorpe og er møre. Afkøl og pil skindet af. Trevl rødbederne i lange stykker. Krydr rødbederne med salt.
Lun rødbedestrimlerne placér dem tilfældigt på en tallerken. Smuldr gedeosten i store stykker ud over, og anret rødbedebladene , så de stritter i forskellige retninger. Anret baconskiverne ovenpå.
Hæld den varme rødbedesauce på til sidst.