Benløse fuglemed grillede grøntsager
- 1 t. 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 800 g oksekød middelfedt
- 150 g bacon i skiver
- 25 g smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl rødvin
- 1 dl piskefløde
- 2 squash
- 2 fennikelknolde
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk. olivenolie
- 4 stilke rosmarin
- 2 store gulerødder
- 100 g bredbladet persille
Sådan tilbereder du retten
KØDET:
- Skær kødet ud i tynde bøffer, og bank dem flade.
- Fordel gulerødderne og persillen på kødet.
- Rul kødet sammen på den korte led, så rullerne bliver 8 cm lange. Hver rulle omvikles med bacon, og der bindes 2 stykker bomuldsgarn omkring kødrullen.
- Smørret smeltes i en gryde, og de benløse fugle brunes heri på alle sider. Drys med salt og peber. Tilsæt bouillon og vin og lad kødet simre under låg ved middel varme ca. 60 min.
SAUCE:
- De benløse fugle tages op, fløden tilsættes og saucen smages til. Kan evt. jævnes.
GRØNTSAGER:
- Squash, fennikel og peberfrugt skæres i brede, store stykker og pensles med olivenolie tilsat rosmarin.
- Grilles kort – evt. på en grillpande – de skal ikke miste deres sprødhed.