
Salat med blomkål, sprødstegt bacon og brunet smør
- 50 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g bacon i skiver
- 1 blomkål
- 250 g smør
- 80 g mandler
- 60 g kapers
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Ovnen forvarmes til 180° C, baconskiverne placeres på bagepapir og kommes i ovnen i 8-10 minutter, til de er gyldne. Skiverne tages ud og afdryppes. Afkøl og bræk baconskiverne i grove stykker.
RÅKOSTSALAT:
Skær blomkålen i kvarte. Skær blomkålen i så tynde skiver som muligt på et mandolinjern. Læg derefter skiverne i koldt vand i 20 minutter.
Kom smørret i en gryde, og steg til det er let gyldent. Lad det få stuetemperatur, og sigt derefter den brændte valle fra gennem en fin sigte.
Hak mandlerne groft og brun dem let i ovnen ved 160 °C i ca. 8 -12 minutter. Varm inden servering det brunede smør, og tilsæt mandler og kapers.
Anret ved servering blomkålsskiverne med det ristede bacon.