
Flødeboller med crispy bacondrysca. 12 stk.
- 35 min.
- 6 personer
Ingredienser
Ingredienser- 1 pk Tulip bacontern
- 12 stk små kiks, fx Mariekiks med chokolade
- 250 g sukker
- 115 g glokosesirup
- 75 ml vand
- 150 g æggehvide
- 350 g mørk chokolade
- 35 g kakaosmør
- Finthakket bacon
- Guldflager eller guldstøv
Sådan tilbereder du retten
- Læg baconternene på en plade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. – til de er helt sprøde.
- Lad baconen afkøle på fedtsugende papir og hak det i små stykker.
- Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde.
- Kog sukkerblandingen op under omrøring til temperaturen er 117 grader (mål løbende med et sukkertermometer).
- Pisk æggehviderne let – til de er stive og luftige. Pisk videre, mens sukkerlagen tilsættes langsomt i en meget tynd stråle. Pisk i ca. 10 min. – til flødebolleskummet er sejt og blankt (det er lettest at bruge en røremaskine med piskeris).
- Vend de sprøde baconstykker i flødebolleskummet (hold lidt baconstykker tilbage til pynt) og kom det i en sprøjtepose med en stor rund tylle.
- Læg de 12 kiks på en rist med en ren bageplade under og sprøjt toppe af flødebolleskum herpå. Lad flødebollerne stå ved stuetemperatur i ca. 30 min. – til skummet er tørret lidt i overfladen.
- Smelt chokolade og kakaosmør i mikroovn eller over vandbad. Hæld chokoladeblandingen i en lille kande med tud og hæld langsomt chokoladen over flødebollerne.
- Pynt med lidt bacondrys og guld, og sæt flødebollerne i køleskabet til chokoladen har sat sig.
SE HVOR NEMT DET ER. VELBEKOMME:
Tips
Gem det overskydende chokolade i en ren plastikbøtte – det kan varmes op og bruges igen, næste gang du skal lave flødeboller eller andet med chokoladeovertræk.