Bacon i airfryer

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon i airfryer

  • 10 min.
  • 1 person

Ingredienser

Print opskrift

Vidste du, at du kan bruge din airfryer til at tilberede knasende sprød bacon? Det er en både hurtig og energibesparende måde at stege bacon på, og det kræver et minimum af arbejde. Her får du en guide til, hvordan du tilbereder din bacon til perfektion i airfryeren.

 


Sådan tilbereder du retten

Sådan steger du bacon i din airfryer

  1. Læg baconskiverne i ét lag i kurven til din airfryer. Skær dem eventuelt til, hvis de ikke passer ned i kurven.
  2. Sæt kurven i airfryeren.
  3. Tilbered nu din bacon i 8 minutter ved 180 grader.
  4. Tag herefter kurven ud, og placer baconskiverne på et stykke køkkenrulle. Baconskriverne er nu lækre sprøde og klar til servering.
  5. Velbekomme!

Hvor lang tid skal bacon stege i en airfryer?
Det tager cirka 10 minutter at stege baconen sprød, når man bruger en airfryer. Alle airfryere varmer dog forskelligt, så tilberedningstiden kan variere en anelse fra model til model. Denne opskrift er udviklet med en Cosori Premium CP158-AF-RXB, så hvis du bruger en anden type airfryer, kan det være, at du skal tilpasse tilberedningstiden lidt.

 

Hold altid godt øje med baconen under tilberedningen, første gang du afprøver en ny opskrift. Her kan det være en god idé at starte med en lidt kortere tilberedningstid end angivet i opskriften, så kan du altid give baconen længere tid, hvis den mangler lidt.

 

Se alle vores stegeguides

 

Tænk over tykkelsen på din bacon

Tilberedningstiden kan variere alt efter, hvor tykke baconskiverne er. I denne opskrift bruger vi Tulip Original Bacon i skiver. Hvis du bruger en variant med tykkere baconskiver som for eksempel Tulip Bacon tykkere skiver, vil tilberedningstiden typisk være lidt længere.

Mere mad i airfryer
Mangler du inspiration til, hvad du ellers kan tilberede i din airfryer? Og skal det helst være retter, der indeholder bacon? Så prøv vores opskrift på omelet med bacon i airfryer eller måske opskriften på baconsvøbt kyllingefilet med sød kartoffel i airfryer. Begge retter er nemme at lave og er fulde af den gode smag af bacon.

Bacon til brunchbordet

For mange er sprøde baconskiver fast inventar på brunchbordet, og de passer perfekt til for eksempel røræg og brunchpølser. Hvis du vil have idéer til, hvad du ellers kan servere på brunchbordet, kan du gå på opdagelse blandt vores mange opskrifter. Her finder du alt fra klassiske brunchretter som pandekager og egg benedict til nyfortolkninger som scones med bacon og en bacon-wrapped breakfast bagel.