
Egg Benedict med sprød bacon
- 45 min.
- 1 person
Ingredienser
BRØD & BACON- 1 skive sandwichbrød
- 2 skiver Tulip Bacon, ca. 35 g
- Olie
- 25 g smør, usaltet
- 1 stor æggeblomme
- 2 tsk. citronsaft
- Salt
- 1 æg
- Eddike
- Hulske
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
Brød
- Rist en skive sandwichbrød – eventuelt på en tør pande.
Bacon
- Steg baconskiverne på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
- Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hollandaisesauce
- Smelt smør på panden.
- Pisk æggeblomme med citronsaft og salt i en større skål, der sættes over en gryde med kogende vand.
- Pisk uafbrudt, og tilsæt det smeltede smør. Saucen skal blive jævn under opvarmningen. Den må ikke koge, for så vil sovsen skille.
Pocheret æg
- Kom vand i en gryde, så vandet får en dybde på 8 cm.
- Kom eddike i vandet (tilsæt 3 spsk. eddike pr. liter vand, og bring vandet i kog).
Tilsæt ikke salt til kogevandet, da det vil nedbryde æggehviden. - Slå et æg ud i en lille skål, og hæld æggehvide og -blomme i det kogende vand. Rør rundt og rundt i vandet, og hviden vil omslutte blommen.
- Skru ned for varmen, så vandet simrer, og pochér ægget i 4 minutter. Pochér et æg ad gangen, hvis der skal laves flere.
- Tag ægget op med en hulske, og tryk med en fingerspids på ægget. Hviden skal være fast, og blommen skal være blød.
- Anret baconskiver på toastbrød, læg et pocheret æg ovenpå, hæld hollandaisesauce over og servér.
- Velbekomme!
Tips
Flere brunchopskrifter med bacon
Hvis du vil have inspiration til andre måder at nyde din bacon og æg på, kan du prøve opskriften på vores lette og luftige æggekage med sprød bacon. Retten kombinerer den lækre smag af æg med det salte knas fra bacon. Opskriften er nem at gå til og vil skabe glæde ved morgenbordet hos både store og små.
Få opskriften på let og luftig æggekage med bacon
Prøv også en Egg Benedict med Chicken Bacon
Har du lyst til at eksperimentere med din Egg Benedict, kan du prøve at toppe den med vores Chicken Bacon. Den er lavet af kyllingeoverlår og indeholder samme gode smag og sprødhed som vores traditionelle bacon.