
Egg Benedict - en brunch klassiker
- 45 min.
- 1 person
Ingredienser
BRØD & BACON- 1 skive sandwichbrød
- 2 skiver bacon, ca. 35 g
- Olie
- 25 g smør, usaltet
- 1 stor æggeblomme
- 2 tsk. citronsaft
- Salt
- 1 æg
- Eddike
- Hulske
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
BRØD:
Rist en skive sandwichbrød eventuelt på en tør pande.
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
HOLLANDAISE SAUCE:
Smelt smør. Pisk æggeblomme med citronsaft og salt i en større skål, der sættes over en gryde med kogende vand.
Pisk uafbrudt og tilsæt det smeltede smør. Saucen skal blive jævn under opvarmningen, den må ikke koge, for så vil sovsen skille.
POCHERET ÆG:
Kom vand i en gryde, så vandet får en dybde på 8 cm. Kom eddike i vandet (tilsæt 3 spsk. eddike pr. liter vand og bring vandet i kog).
Tilsæt ikke salt til kogevandet, da det vil nedbryde æggehviden.
Slå et æg ud i en lille skål og hæld æggehvide og –blomme i det kogende vand. Rør rundt og rundt i vandet og hviden vil omslutte blommen.
Skru ned for varmen, så vandet simrer, og pochér ægget i 4 minutter. Pochér et æg ad gangen, hvis der skal fremstilles flere.
Tag ægget op med en hulske og tryk med en fingerspids på ægget. Hviden skal være fast, og blommen skal være blød.
SERVERING:
Anret baconskiver på toastbrød, læg et pocheret æg over, hæld hollandaise sauce over og servér.
Tips
Du kan med fordel servere din Egg Benedict til en lækker brunch, og ægget med bacon går også godt til en klassisk English Muffin.
Desuden kan du variere din Egg Benedict over til en Eggs Florentine, hvor det i stedet for bacon som bund vil være spinat oven på toast eller en engelsk muffin.