Æggekage
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 5 æg
- ½ dl fløde
- ca. ¼ tsk. salt
- 1 knivspids peber
- 125 g Tulip Bacon i skiver
- 10 stk. cherrytomater
- Purløg
- Smør til stegning
- Rugbrød
Sådan tilbereder du retten
- Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt, peber og fløde.
- Varm en pande op, og steg baconskiverne sprøde og gyldne.
- Læg baconen til side, evt. på et stykke køkkenrulle.
- Kom en smule smør på panden med baconfedtet, og hæld æggemassen på panden. Skru ned til lav varme.
- Steg æggekagen i ca. 10 minutter, til alt æggemasse har sat sig.
- Skær cherrytomaterne i halve, og drys dem på æggekagen sammen med klippet purløg og sprød bacon.
- Servér med en skive rugbrød.
- Velbekomme!
Tips
Hvad er forskellen på æggekage og omelet?
Nu hvor du har mestret æggekagen, er det måske tid til at prøve en anden ret med æg: Omeletten. Hvor æggekagen er luftig og fyldig, er omeletten er let og delikat. I omeletten kombineres æggene med én eller to slags fyld, så smagsoplevelsen bliver blød og enkel.
Prøv en omelet med bacon og grønt
Æggekage på panden eller i ovn?
Selvom æggekage traditionelt laves på panden, er der også en alternativ metode, hvor du kan tilberede den i ovnen. Dette er en praktisk mulighed, hvis du ønsker at tilberede en større portion på én gang.