
Mandelmuffinsmed bacon
- 35 min.
- 12 personer
Ingredienser
BACON- 150 g bacon i tern
- Olie
- 50 g smør
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 1 æg
- 65 g rørsukker
- 4 spsk. ahornsirup
- 2 tsk. citronsaft
- 225 g mel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,5 tsk. natron
- 40 g finthakkede mandler
- 1 knivspids salt
- 1,25 dl mælk
- Køkkenrulle
- 12 silikoneforme eller papirforme
- 1 muffinbageform til 12 stk. muffinforme
Sådan tilbereder du retten
Tænd ovnen på 200 °C.
BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
DEJ:
Smelt smør og bacon stegefedt og afkøl det.
Rør æg, rørsukker, ahornsirup og citronsaft sammen med fedtstoffet.
Sigt mel, bagepulver og natron i en skål og bland med finthakkede mandler, salt og bacontern.
Bland 1/3 af melblandingen, smør-æggeblandingen og halvdelen af mælken.
Tilsæt derefter mel og mælk skiftevis, mens der blandes.
Bland kun til dejen netop er samlet.
Fordel dejen i formene sat i bageformen.
Bag muffins 18-22 minutter til de er gyldne.
Tag muffinsene ud af deres bageform og servér.