
Kroketter med ris og bacon
- 1 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
SAFRANTRÅDE- 5 tråde safran
- 1 spsk. kogende vand
- 150 g bacon i små tern
- Olie
- 0,5 løg
- 5 dl vand
- 300 g risottoris
- 2 spsk. baconfedt
- 100 g mild ost
- 1 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 2 pasteuriserede æg
- Mel
- Sammenpiskede æg
- Rasp
- 1,5 l olie til friturestegning
- Køkkenrulle
- Frituregryde
- Hulske
Sådan tilbereder du retten
SAFRANTRÅDE:
Kom safrantrådene i 1 spsk. kogende vand og lad farven trække ud.
BACON:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af med køkkenrulle.
RIS:
Pil, hak og steg løg klare i bacon stegefedt.
Tilsæt ris og steg yderligere 3 minutter ved lavere varme.
Tilsæt 0,5 L vand og safranvæske og kog risene til de er klæbrige og kan formes.
OST:
Skær ost i små tern.
BACON-RIS-KROKETTER:
Bland ris med stegte bacontern og vend smør i den varme ris. Drys med salt og kværn med peber. Lad risen afkøle.
Tilsæt pasteuriseret æg et ad gangen og rør blandingen godt sammen. Risblandingen skal være fast og formbar.
Form i hånden små kugler af rismassen og pres en ostetern ind i midten af kuglerne og tril kuglerne mellem håndfladerne til de bliver runde.
Pisk æg sammen.
Tril kuglerne først i mel, dernæst sammenpiskede æg, og til sidst i rasp.
FRITUREN:
Frituresteg bacon-ris-kroketterne gyldne i godt varm olie i en gryde, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
SERVERING:
Servér kroketterne lune eller kolde.