Suppe alla bacon-majs chowdermed rejer
- 55 min.
- 4 personer
Ingredienser
BACON- 150 g bacon i skiver
- Olie
- 350 g rå rejer
- 1 spsk. bacon stegefedt
- 2 løg
- 2 stængler bladselleri
- 500 g kartofler
- 400 g majskerner, friske (evt. optøede)
- 6 dl hønsebouillon
- 1 dl mælk
- 0,5 tsk. tørret timian
- 1 tsk. bacon stegefedt
- Salt
- Friskkværnet peber
- Grovflutes
- Purløg
Sådan tilbereder du retten
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål. Tør panden af i køkkenrulle.
REJER:
Varm bacon stegefedt op på panden og steg rejerne til de bliver røde.
Tag rejerne op og læg dem fra.
GRØNTSAGER:
Pil og hak løg.
Skyl og snit bladselleri i skiver. Skræl og riv kartoflerne groft.
Svits hakkede løg i bacon stegefedt til de er klare.
Tilsæt bladselleriskiver, groftrevne kartofler og majskerner.
Svits blandingen mens den vendes i ca. 2 minutter.
Tilsæt hønsebouillon, mælk, timian og kog til kartoflerne er møre (ca. 20 minutter).
SUPPEN:
Afkøl halvdelen af majssuppeblandingen og blend til den er glat.
Kom den blendede majssuppeblanding tilbage i gryden og varm suppen op.
SERVERING:
Pil og tilsæt rejerne.
Smag til med friskkværnet peber og salt.
Servér suppen varm med baconskiver, drys med purløg og dertil en skive brød.