Borsjtjmed bacon
- 2 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
KØD- 1 løg
- 500 g oksekød, tværreb (tykkam uden ben)
- Salt
- Vand
- 2 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 1 bundt persille
- 1 løg
- 400 g rødbeder
- 100 g bacon i tern
- 1 tsk. olie
- 10 g mel
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 spsk. lagereddike
- Evt. lidt vand
- 200 g gulerødder
- 50 g knoldselleri
- 200 g hvidkål
- Salt
- Friskkværnet peber
- Cremefraiche
Sådan tilbereder du retten
KØD:
Pil og skær 1 løg i kvarte.
Dæk kødet med vand i en stor gryde og bring det langsomt i kog.
Tilsæt salt, når kødet er skummet, og skum det igen.
Tilsæt laurbærblade, peberkorn og løget i kvarte og en dusk persille.
Kog ved svag varme til kødet er mørt (ca. 1 1/2 - 2 timer).
Si suppen og gem den. Skær kødet i tern.
BACON, LØG & RØDBEDER:
Pil og hak 1 løg.
Vask, skræl og skær rødbeder i tynde strimler.
Steg bacontern i olie i en gryde, tilsæt hakket løg og rødbedestrimler efterhånden som fedtet smelter fra baconen.
Drys melet over og rør det sammen.
Tilsæt tomatpuré og lagereddike. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis blandingen bliver for tyk.
GRØNTSAGER:
Vask gulerødder og riv dem groft.
Skræl selleri og skær i tern. Skyl og snit hvidkål i tynde strimler.
Kom grøntsagerne i den sigtede suppe og kog til grøntsagerne næsten er møre.
Tilsæt bacon-rødbedeblandingen.
Varm kødet med.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
SERVERING:
Kom borsjtj i en skål og servér med cremefraiche.