Pandekager med bacon - lækre til brunch

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Pandekager med bacon - lækre til brunch

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

DEJ
  • 300 g mel
  • 0,5 tsk. salt
  • 4 æg
  • 5 dl mælk
BACON
  • 12 skiver bacon, ca. 200 g
TILBEHØR
  • Frugt efter ønske, evt. mango og kiwi
KØKKENREDSKABER
  • Køkkenrulle
Print opskrift

På tysk "Schinkenspeckpfannkuchen". Pandekager er elsket i alle lande, både de søde til dessert og madpandekagerne uden sukker med kød og grøntsager.

Pandekager med bacon smager godt, både nybagte og kolde. Sammen med frugt giver bacon-pandekager en god start på dagen. Pandekagerne går rigtig godt til en lækker brunch.

Her finder du en god opskrift på lækre pandekager med et twist i form af bacon.

 

Find alle de bedste brunch opskrifter fra Tulip lige her.

 


Sådan tilbereder du retten

DEJ:
Kom mel i en stor skål og form et hul i midten af melet. Kom salt, æg og mælk i midten af melet og pisk til dejen bliver blød.
Piskes sammen til dejen er helt uden klumper. Hæld dejen i en kande med hældetud.
Hvis du har tiden, kan du evt. lade dejen hvile lidt tid inden stegning/bagning.

BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Hæld stegefedtet fra i en skål. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.

PANDEKAGER:
Hæld 1 tsk. baconfedt på panden pr. pandekage. Drej panden rundt, så fedtet fordeler sig på panden.
Hæld dejen på panden lidt efter lidt (ca. 2 dl dej), og drej panden rundt, så dejen fordeler sig.
Bræk baconskiver i mindre stykker og drys dem over pandekagedejen. Bag pandekagerne (på begge sider).
Start med at løfte dem lidt op hele vejen rundt i kanten, til de er klar til at blive vendt.
Gentag for hver pandekage.

TILBEHØR:
Servér pandekagen med stykker af frugt og evt. grøntsager efter ønske.


Tips

Lad pandekagen glide over/løft den over på en tallerken.

Vend bunden opad på panden, hold tallerkenen med pandekagen under, vend - og pandekagen er vendt om på panden.

Steg pandekagen færdig.