
Pandekager med bacon - lækre til brunch
- 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
DEJ- 300 g mel
- 0,5 tsk. salt
- 4 æg
- 5 dl mælk
- 12 skiver bacon, ca. 200 g
- Frugt efter ønske, evt. mango og kiwi
- Køkkenrulle
Sådan tilbereder du retten
DEJ:
Kom mel i en stor skål og form et hul i midten af melet. Kom salt, æg og mælk i midten af melet og pisk til dejen bliver blød.
Piskes sammen til dejen er helt uden klumper. Hæld dejen i en kande med hældetud.
Hvis du har tiden, kan du evt. lade dejen hvile lidt tid inden stegning/bagning.
BACON:
Steg baconskiver på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne. Hæld stegefedtet fra i en skål. Afdryp de stegte baconskiver på et stykke køkkenrulle.
PANDEKAGER:
Hæld 1 tsk. baconfedt på panden pr. pandekage. Drej panden rundt, så fedtet fordeler sig på panden.
Hæld dejen på panden lidt efter lidt (ca. 2 dl dej), og drej panden rundt, så dejen fordeler sig.
Bræk baconskiver i mindre stykker og drys dem over pandekagedejen. Bag pandekagerne (på begge sider).
Start med at løfte dem lidt op hele vejen rundt i kanten, til de er klar til at blive vendt.
Gentag for hver pandekage.
TILBEHØR:
Servér pandekagen med stykker af frugt og evt. grøntsager efter ønske.
Tips
Lad pandekagen glide over/løft den over på en tallerken.
Vend bunden opad på panden, hold tallerkenen med pandekagen under, vend - og pandekagen er vendt om på panden.
Steg pandekagen færdig.