
Grønkålstærte med bacon
- 4 personer
Ingredienser
- 250 g Tulip Bacon i skiver
- 1 rulle færdiglavet tærtedej
- 1 spsk. smør (til formen)
- 225 g grønkål
- 1 rødløg
- 1 spsk. smør
- 4 æg
- 2 dl fløde
- 2 dl mælk
- 2 dl revet ost, f.eks. parmesanost
- 1 dl valnødder, groft hakket
- Salt og sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
- Smør et tærtefad med 1 spsk. smør og tryk dernæst dejen ned i formen. Prik bunden med en gaffel og bag dejen i cirka 10 minutter midt i ovnen til tærteskallen har fået lidt farve.
- Skær imens baconen i mindre skiver og hak grønkålen groft. Pil og skær ligeledes løget i skiver.
- Varm dernæst en stegepande op og steg baconstykkerne til de får lidt farve. Bland smør i og steg løget, indtil det er blødt. Tilsæt hakket grønkål og svits et par minutter mere indtil kålen er blød. Smag til med lidt salt og peber.
- Slå efterfølgende æggene ud i en skål og tilsæt fløde og mælk, pisk sammen og krydr med lidt salt og peber.
- Fyld tærteskallen med halvdelen af den revne ost og hele kålblandingen. Hæld æggemassen over og top med resten af osten og de hakkede valnødder.
- Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter til tærten har fået en flot farve og er gennemstegt.