Grønkålstærte med bacon

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønkålstærte med bacon

  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g Tulip Bacon i skiver
  • 1 rulle færdiglavet tærtedej
  • 1 spsk. smør (til formen)
  • 225 g grønkål
  • 1 rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 4 æg
  • 2 dl fløde
  • 2 dl mælk
  • 2 dl revet ost, f.eks. parmesanost
  • 1 dl valnødder, groft hakket
  • Salt og sort peber
Print opskrift

Tærte er ideel spise til skovturen eller som medbragt mad til fællesspisning i skolen. Tærten her får et lille twist af grønkål og bacon, som smager super sammen. Vidste du at grønkål indeholder kostfibre, vitaminer og mineraler, der alt sammen er godt for en masse forskelligt i kroppen?

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Start med at forvarme ovnen til 200 grader.
  2. Smør et tærtefad med 1 spsk. smør og tryk dernæst dejen ned i formen. Prik bunden med en gaffel og bag dejen ​​i cirka 10 minutter midt i ovnen til tærteskallen har fået lidt farve.
  3. Skær imens baconen i mindre skiver og hak grønkålen groft. Pil og skær ligeledes løget i skiver.
  4. Varm dernæst en stegepande op og steg baconstykkerne til de får lidt farve. Bland smør i og steg løget, indtil det er blødt. Tilsæt hakket grønkål og svits et par minutter mere indtil kålen er blød. Smag til med lidt salt og peber.
  5. Slå efterfølgende æggene ud i en skål og tilsæt fløde og mælk, pisk sammen og krydr med lidt salt og peber.
  6. Fyld tærteskallen med halvdelen af ​​den revne ost og hele kålblandingen. Hæld æggemassen over og top med resten af ​​osten og de hakkede valnødder.
  7. Bag tærten midt i ovnen i cirka 40 minutter til tærten har fået en flot farve og er gennemstegt.