Brændende kærlighedmed bacontern & løg
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
SYLTEDE RØDBEDER- 1 kg små rødbeder
- Vand
- Salt
- 0,75 l eddike
- 350 g sukker
- 4 hele nelliker
- 800 g store kartofler
- Vand
- 2 dl letmælk
- 1 spsk. smør
- Salt
- Friskkværnet peber
- 400 g Tulip Bacon i tern
- 2 tsk. olie
- 3 løg
- Persille
Sådan tilbereder du retten
SYLTEDE RØDBEDER
- Vask rødbeder. Kog rødbederne med skræl og rigeligt saltet vand i ca. 45 minutter.
- Hæld vandet fra og lad rødbederne stå i koldt vand og afkøle.
- Skær top og spids af de kogte rødbeder og gnid skindet af.
- Skær rødbederne i skiver. Du kan evt. skære rødbederne i små tern i stedet, så kan du give din ret et andet udtryk.
EDDIKELAGE
- Bring eddike i kog og tilsæt sukker og nelliker.
- Hæld eddikelagen over rødbederne i et glas. Lagen skal dække rødbedeskiverne helt. Skru låget på og sæt de syltede rødbeder i køleskabet.
KARTOFFELMOS
- Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
- Kog kartoflerne i usaltet vand under låg til de er helt møre (ca. 25-30 minutter).
- Hæld vandet fra.
- Lad kartoflerne dampe af i et par minutter uden låg på gryden.
- Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en gaffel.
- Bring mælk i kog.
- Tilsæt smør samt salt og peber til de mosede kartofler.
- Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes (kartoffelmosen skal blive glat og luftig).
BACONTERN & LØG
- Steg bacon på en meget varm pande i lidt olie til ternene er sprøde og gyldne.
- Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
- Hæld stegefedtet fra i en skål.
- Tør panden af med køkkenrulle.
- Pil løget, skær det i skiver og steg dem gyldne i fedtet fra baconstegningen.
- Anret den luftige kartoffelmos med gyldne løgskiver, stegt bacon og syltede rødbeder skåret i mindre stykker.
- Drys med persille og servér.
Tips
Pynt din portion brændende kærlighed med persille eller purløg.