Brændende kærlighed med bacontern & løg

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Brændende kærlighed med bacontern & løg

  • 45 min.
  • 4 personer

Ingredienser

SYLTEDE RØDBEDER
  • 1 kg små rødbeder
  • Vand
  • Salt
EDDIKELAGE
  • 75 l eddike
  • 350 g sukker
  • 4 hele nelliker
KARTOFFELMOS
  • 800 g store kartofler
  • Vand
  • 2 dl letmælk
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Friskkværnet peber
BACONTERN & LØG
  • 400 g bacon i tern
  • 2 tsk. olie
  • 3 løg
PYNT
  • Persille
KØKKENREDSKABER
  • 1 glas med låg, 1 liter
  • Køkkenrulle
Print opskrift

Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret: Mosede kartofler, sødmælk eller fløde. Dertil stegte løg, persille og rødbeder. En oplagt servering på Valentinsdag den 14. februar set med en mands øjne. Find Tulips opskrift på brændende kærlighed lige her.


Fremgangsmåde

SYLTEDE RØDBEDER:
Vask rødbeder. Kog rødbederne med skræl og rigeligt saltet vand i ca. 45 minutter.
Hæld vandet fra og lad rødbederne stå i koldt vand og afkøle.
Skær top og spids af de kogte rødbeder og gnid skindet af.
Skær rødbederne i skiver. Du kan evt. skære rødbederne i små tern i stedet, så kan du give din ret et andet udtryk.

EDDIKELAGE:
Bring eddike i kog og tilsæt sukker og nelliker.
Hæld eddikelagen over rødbederne i et glas. Lagen skal dække rødbedeskiverne helt. Skru låget på og sæt de syltede rødbeder i køleskabet.

KARTOFFELMOS:
Skræl kartofler og skær dem i mindre stykker.
Kog kartoflerne i usaltet vand under låg til de er helt møre (ca. 25-30 minutter).
Hæld vandet fra.
Lad kartoflerne dampe af i et par minutter uden låg på gryden.
Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en gaffel.
Bring mælk i kog.
Tilsæt de mosede kartofler, tilsæt smør samt salt og peber.
Tilsæt mælken lidt efter lidt, mens der piskes. (Kartoffelmosen skal blive glat og luftig).

BACONTERN & LØG:
Steg bacon på en meget varm pande i lidt olie til ternene er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
Hæld stegefedtet fra i en skål.
Tør panden af med køkkenrulle.
Pil løget, skær det i skiver og steg dem gyldne i fedtet fra baconstegningen.

SERVERING:
Anret den luftige kartoffelmos med gyldne løgskiver, stegt bacon og syltede rødbeder skåret i mindre stykker.
Drys med persille og servér.


Tips

Pynt din portion brændende kærlighed med persille eller purløg.

Andre opskrifter fra Tulip

Kyllingedeller

med baconknas

Cremet aspargessuppe

med røræg, forårsløg og sprød bacon

Bagt kartoffel

med Pulled Pork, cremefraiche og rødløg

Produkter