
Smokey bacon meatloafmed små kartofler og grov mandelpesto
- 1 t. 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
MEATLOAF- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 løg
- 1 æg
- 1 tsk. paprika
- 2 tsk. havsalt
- 1 spsk. oregano
- 1 knivspids muskatnød
- 1 tsk. madagascar peber
- 1 spsk. hvedemel
- 250 g bacon i skiver
- 800 g kartofler
- 0,5 savoykål
- 25 g mandler
- 20 g persille
- 25 g parmesan
- 1 dl olivenolie
- 0,5 citron
Sådan tilbereder du retten
MEATLOAF:
Rør farsen sammen med revet løg, æg, paprika, salt, tørret oregano, revet muskat, hakket madagascar peber og hvedemel. Lad gerne farsen hvile 15 minutter.
Læg baconskiver på et skærebræt, så de lige overlapper hinanden på langs. Form farsen som et ”brød” på tværs af baconskiverne og rul dem løst i farsen.
Løft meatloafen over på risten og tænd op i røgeovnen. Røg i meatloafen i 30-35 minutter. Alternativt, steg meatloafen i forvarmet ovn ved 200 ºC i ca. 40 minutter. I midten af meatloafen bør der være 67 ºC. Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.
TILBEHØR:
Skrub kartoflerne og kog dem i salt vand.
Blanchér kort kålen i spilkogende vand.
Stød mandler, hvidløg, persille og parmesan i en morter og tilsæt herefter olie. Smag til med salt og citronsaft.
Vend kartofler og savoykål med den grove pesto og server med tykke skiver af den saftige meatloaf.