
Bagel med kylling og hummus
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 bagels (vælg din yndlingsvariant: chili, sesam, fuldkorn eller naturel)
- 100 g hummus (se opskrift nedenfor eller køb færdiglavet)
- Frisk feldsalat
- 125 g frisk mozzarella, skåret i skiver
- 1 gulerod, skrællet og revet
- 4 soltørrede tomater, blødgjort i varmt vand og hakket
- 1 pk. Tulip Pålækker Kyllingesandwichskiver (vælg mellem Klassisk, med bacon eller med tomat og timian)
- Friskkværnet sort peber
Sådan tilbereder du retten
- Skyl feldsalaten grundigt, og riv guleroden fint.
- Skær bagelen over på midten, og smør rigeligt med hummus på begge halvdele.
- Læg skiftevis en skive mozzarella og et par skiver kyllingepålæg på den nederste halvdel af bagelen.
- Top det hele med frisk feldsalat, revet gulerod og soltørrede tomater.
- Krydr med friskkværnet sort peber.
- Læg den øverste halvdel af bagelen på toppen og tryk let sammen.
- Nyd bagelen med det samme, eller pak den ind til madpakken sammen med noget frugt og grønt og et par gode snacks.
- Velbekomme!
Tips
Serveringsforslag:
- Prøv også at lune bagelen med kylling, hummus, mozzarella og de soltørrede tomater i ovnen. Når osten er smeltet, og bagelen er blevet varm, tages den ud og toppes med de friske grøntsager.
- Tilføj også gerne bacon til bagelen for at få et sprødt og salt element i sandwichen.
Tag bagels med i madpakken
- De bedste madpakker er dem, der bliver spist, og det kunne meget vel være bagels med kylling. Hvis du skal have en bagel med i madpakken, kan det være en god idé at vente med at samle hele sandwichen til spisetid. Du kan eksempelvis tage det grønne med i en separat bøtte, så det holder sig friskt og sprødt.
- Hvis du laver bagels til børnenes madpakke, kan du også nemt bytte hummussen ud med flødeost eller mayonnaise, eller hvad end der falder i smag hos dine børn.
Opskrift på hummus
Hummus er en cremet og nøddeagtig ret, der fungerer rigtig godt som smørelse, dip og tilbehør. Du kan både købe det færdiglavet, eller du kan prøve at lave det selv:
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 3 spsk. olie
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- ½ dl vand
- 1-2 fed hvidløg
- 1 tsk. spidskommen
- ½ tsk. salt
- ½ citron (saften herfra)
Redskaber:
- Minihakker
Sådan laver du hummus
- Dræn dåsen med kikærter for vand, og skyl dem godt.
- Kom citronsaft og tahin i minihakkeren, og blend i et minut.
- Tilføj alle de øvrige ingredienser i minihakkeren og blend, til hummussen har en blød og glat konsistens.
- Smag hummussen til med salt, spidskommen og evt. mere citronsaft undervejs.
- Er konsistensen for tyk eller tør tilføjes mere væske i form af vand eller olie alt efter, hvordan det smager.
Du kan nemt variere smagen ved at tilføje eksempelvis karry, paprika eller chili.