Kernerugbrød nemt og hurtigt
- 3 t. 30 min.
Ingredienser
2 stk.- 4 dl kogende vand
- 1 l kærnemælk
- 40 g gær
- 2 spsk. maltsirup
- 2 tsk. salt
- 4 dl skårne rugkerner
- 2 dl hørfrø
- 1 dl sesamfrø
- 4 dl fuldkornshvedemel
- 4 dl hvidt hvedemel
- 100 g solsikkerkerner
Sådan tilbereder du retten
Bland kogende mælk og kærnemælk sammen og opløs gæren heri.
Tilsæt alle ingredienserne til væsken undtagen det hvide hvedemel.
Rør det godt sammen og tilsæt det hvide hvedemel gradvist.
Dejen skal have en konsistens som tyk grød.
Dæk skålen til med klæde og lad hæve et lunt sted i en time.
Smør 2 x 2 liters brødforme grundigt med smør og fordel dejen lige mellem de to forme.
Dæk brødene med et klæde igen og lad hæve i 1-1 ½ times tid.
Tænd ovnen ved 180 °C og bag dem i ca. 1 time og 20 min. Tiden afhænger af hvilken ovn du bager i.
Når brødene er bagt vippes det ud på bageriet til afkøling.
Rugbrødene skal køle inden de skæres.
Tips
Disse rugbrød kan fryses.