Kernerugbrød nemt og hurtigt

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kernerugbrød nemt og hurtigt

  • 3 t. 30 min.

Ingredienser

2 stk.
  • 4 dl kogende vand
  • 1 l kærnemælk
  • 40 g gær
  • 2 spsk. maltsirup
  • 2 tsk. salt
  • 4 dl skårne rugkerner
  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 dl fuldkornshvedemel
  • 4 dl hvidt hvedemel
DRYS
  • 100 g solsikkerkerner
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Bland kogende mælk og kærnemælk sammen og opløs gæren heri.

Tilsæt alle ingredienserne til væsken undtagen det hvide hvedemel.

Rør det godt sammen og tilsæt det hvide hvedemel gradvist.

Dejen skal have en konsistens som tyk grød.

Dæk skålen til med klæde og lad hæve et lunt sted i en time.

Smør 2 x 2 liters brødforme grundigt med smør og fordel dejen lige mellem de to forme.

Dæk brødene  med et klæde igen og lad hæve i 1-1 ½ times tid.

Tænd ovnen ved 180 °C og bag dem i ca. 1 time og 20 min. Tiden afhænger af hvilken ovn du bager i.

Når brødene er bagt vippes det ud på bageriet til afkøling.

Rugbrødene skal køle inden de skæres.

 

 


Tips

Disse rugbrød kan fryses.

Andet bagværk fra Tulip

Små lækre pizzaer med skinke

samt frisk mozzarella, skiver af kartofler, squash og rosmarin

Kyllingesnurrer

med spinat, ricotta og Kyllingebryst med peber

Pitabrød med fuldkorn

Fyld og topping fra Tulip

Roastbeef med groft peber

60 g

Skinkesalat

140 g

Peberrodssalat

85 g