Bacon hotdoggenmed bacon/løg-relish og syltede svampe

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Bacon hotdoggenmed bacon/løg-relish og syltede svampe

  • 4 t. 0 min.
  • 4 personer

Ingredienser

PØLSEBRØD
  • 2 dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg + 1 til pensling
  • 1 spsk. sukker
  • 10 g salt
  • 500 g (ca.) mel
  • 125 smør
BACON/LØG-RELISH
  • 100 g Tulip Bacon (5-6 skiver)
  • 300 g rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste timian
  • 0,5 dl æbleeddike
  • 2,5 spsk. brun farin
SYLTEDE SVAMPE
  • 100 g kantareller
  • 0,5 dl eddike
  • 0,5 dl vand
  • 50 g sukker
  • 1 stk. laurbærblad
KONGEMAYO
  • 1 stk. æg
  • 0,5 tsk. sennep
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl olie
  • 2 spsk. baconfedt
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 spsk. finthakkede soltørrede tomater
  • 4 skiver stegt bacon i små stykker
  • 1 spsk. finthakket purløg
ANRETNING
  • 8 stk. pølser
  • 8 skiver bacon
  • Frisk brøndkarse
Print opskrift

I denne opskrift får du til 8 stk. bacon hotdog.


Fremgangsmåde

PØLSEBRØD

Opløs gæren i mælken. Tilsæt æggene, sukker og salt.

Rør melet i af et par omgange. Ælt til dejen er ensartet.

Tilsæt smør. Ælt til dejen er blank. Lad den hæve til dobbelt størrelse – Cirka en time – på køkkenbordet.

Slå den ned og sæt på køl 3-24 timer.

Del dejen i cirka 110-125 g stykker. Rul dem ud til pølsebrød. Sæt på en plade.

Lad dem efterhæve 30 minutter. Pensel med æg og evt. strø med sesam.

Bag 14-15 minutter ved 200 °C (varmluft).

 

BACON/LØG-RELISH

Skær baconet i små tern. Steg det let gyldent uden at være sprødt i en sauterpande.

Tilsæt løg, hvidløg og timian. Løgene skal være i tynde strimler. Steg til løgene er faldet sammen.

Skru ned for varmen og lad dem stå og småsimre i 20 minutter til de er skrumpet ind til meget lidt og har taget farve.

Kom eddiken på og kog den væk. Tilsæt derefter sukkeret på.

Lad det stå og snurre 15 minutter. Smag til med salt og peber – eventuelt mere eddike.

Fedtet er ikke fjernet fra denne grundet smagen, så den skal helst serveres lun.

 

SYLTEDE SVAMPE

Rens svampene. Del dem eventuelt i mindre stykker.

Kom vand, eddike, sukker og laurbær i en gryde. Bring i kog. Kom svampene ved. Kog 5 minutter og sluk for varmen.

Lad dem trække minimum 30 minutter.

Lav eventuelt rigeligt, da de holder sig nærmest forevigt på køl.

 

KONGEMAYO

Kom æg, eddike, sennep og salt i en bæger til en stavblender.

Sæt stavblenderen i og kom olien forsigtigt oven i sammen med baconfedtet. Sidstnævnte skal være tempereret og ikke brændende varmt.

Blend nu til det har samlet sig til en mayonnaise. Smag til med salt og peber.

Rør finthakket bacon, kapers, soltørrede tomater og purløg i. Kom eventuelt i en sprøjtepose for nemhedens skyld.

 

ANRETNING

Vikl bacon om pølserne og steg dem. Steg også det resterende bacon sprødt.

Flæk brødene og kom pølserne i. Kom relish på.

På med mayo og syltede svampe.

Slut af med sprødt bacon og brøndkarse.

Andre opskrifter fra Tulip

Pulled Turkey pita

med corn & mushrooms

Lammekølle i baconsvøb

Sprød butterdejsbund med kylling, grønne asparges og forårsløg

Produkter