Hjemmelavet hønsesalat med bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavet hønsesalat med bacon

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 250 g hønsekød
  • 150 g friske champignon
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. karrypulver
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 100 g aspargessnitter
  • 1 forårsløg
  • 125 g Tulip Bacon i skiver
  • 160 g fuldkornsrugbrød
Print opskrift

Her finder du opskriften på en nem og lækker hønsesalat, som er en klassiker til frokostbordet , og som er særdeles velegnet til sammenkomster til påske og til jul.

Denne klassiske hønsesalat smager vidunderligt. Kombinationen af kylling, asparges, forårsløg, samt dressingen af creme fraiche og de sprøde baconskiver smager bare skønt sammen.

Klassisk hønsesalat kan sagtens laves dagen før. Vi anbefaler dog, at du steger baconskiverne lige inden servering. Server hønsesalaten med bacon sammen med skiver af ristet rugbrød til frokostbordet, i sandwich til når du er på farten, til julefrokost eller til påskefrokost.

Vi er sikre på, at denne hønsesalat vil være et hit både blandt voksne og børn.

 


Sådan tilbereder du retten

TILBEREDNING: 
Kog hønsekød i en gryde med vand, til hønsekødet er mørt.

Rengør champignonerne grundigt og skær dem i skiver.

Svits champignon på en varm pande til de har en gylden farve.

Rør herefter dressingen af creme fraiche, mayonnaise, sennep, karrypulver, salt og peber sammen. Derefter tilsættes de stegte champignon i skiver, aspargessnitter, plukket kyllingekød, og skåret forårsløg.

Baconskiverne lægges på bagepapir på en bradepande og steges i ovnen på 180 ºC i ca. 12 minutter, til baconskiverne er sprøde.

Hønsesalat anrettes på ristet rugbrød med en lækker skive bacon ovenpå.

 


Tips

Lav denne klassiske hønsesalat dagen inden servering.

Vidste du at..?

Du kan stege baconskiver sprøde i ovnen? Reducer stege-osen i køkkenet, og lad ovnen tilberede baconskiverne for dig. Placer baconskiverne på bagepapir på en bradepande og steg dem i en forvarmet ovn. Skiverne skal steges sprøde ved 180 grader i ca. 12-15 minutter.