Pasta carbonara med bacon og ostesovs

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Pasta carbonara med bacon og ostesovs

  • 35 min.
  • 4 personer

Ingredienser

BACON
  • 300 g bacontern
  • olie
ÆGGE- OG OSTESAUCE
  • 3 æg
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 150 g revet parmesan eller pecorino romano
SPAGHETTI
  • 350 g spaghetti
  • Letsaltet vand
Print opskrift

Carbonara stammer fra "carbonara" (italiensk for trækul, der brænder). Populært blev retten kaldt "kulminearbejder spaghetti".

Retten stammer fra midten af det 20. århundrede. Sammenhængen med kullet giver peberet en særlig position i rettens sammensætning af råvarer, hvor rigeligt med peber indgår i tilberedning af pasta alla carbonara.

Giv dig i kast med den italienske mad også kendt som "spaghetti alla carbonara" med en lækker og cremet ostesovs og naturligvis rigeligt med bacon.

Pasta carbonara er en hurtig pastaret med få ingredienser. Velbekomme.


Fremgangsmåde

BACON:
Steg bacon sprødt på en meget varm pande i lidt olie.

SPAGHETTI:
Kom spaghetti i rigeligt kogende vand tilsat salt.
Kog pastaen al dente (bidefast).

ÆGGE- OG OSTESAUCE:
Pisk æg sammen og kværn med rigeligt peber.
Tilsæt friskrevet parmesan og rør det sammen.
Tilsæt eventuelt lidt kogevand fra spaghettien, hvis saucen er for tør.

SERVERING:
Hæld vandet fra pastaen og vend den varme pasta med de stegte bacontern og ægge-ostesaucen.

Servér gerne din pasta carbonara ved at hælde pasta, bacon og ostesovs sammen i en skål. Husk at servere retten straks efter anretning og med rigelige mængder revet parmesan på toppen.

Skal det være lige præcis som en klassisk "kulminearbejder spaghetti", så husk muligheden for at toppe den med friskkværnet peber.


Tips

Denne opskrift er ostesovsen uden fløde - det kan du naturligvis nemt tilføje, hvis du har ønske om dette.

Du kan evt. bruge pasteuriserede æg.

Andre opskrifter fra Tulip

Snobrød med bacon

og syltede hybenblomster

Pariser baguette med brie og bacon

Bagt kartoffelmos

med bacon, porrer og sprød brødskorpe

Produkter