
Cassoulet med andeconfit
- 13 t. 0 min.
- 4 personer
Ingredienser
BØNNER- 400 g tørrede, hvide bønner
- 100 g fersk flæskesvær
- 200 g svinemørbrad
- 100 g skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 200 g gulerod
- 4 stk. flåede tomater, modne eller fra dåse
- 200 g bacon i tern
- Andefedt eller olivenolie
- 1,5 l urtebouillon
- Evt. vand
- 1 bouquet garni (persillestilk, laurbærblad, timian bundet sammen)
- 4 stk. Andeconfit af andelår
- Andefedt eller olivenolie
- 150 g Små pølser med grovhakket kød (større pølser kan deles)
- Salt
- Friskkværnet peber
- 1 dl Rasp
- Kviste af timian
- Groft landbrød
Sådan tilbereder du retten
BØNNER:
Kom bønnerne i koldt vand dagen før brug.
Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem.
CASSOULET:
Hak flæskesvær fint.
Skær svinemørbrad i skiver.
Pil skalotteløg.
Pil og knus hvidløgsfed.
Skyl, skræl gulerødder og skær dem i stykker. Hak tomater.
STEGNING AF KØD OG KOGNING AF GRØNTSAGER:
Svits hakket flæskesvær og bacontern i olivenolie eller andefedt.
Tilsæt mørbradskiver og brun dem i 5 minutter.
Tilsæt skalotteløg og hvidløg og svits til hvidløg er klare.
Tilsæt gulerodsstykker og 4 flåede tomater og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt de udvandede bønner, urtebouillon, vand og bouquet garni (persille, laurbærblad og timian bundet sammen).
Dæk med vand 3 cm over ingredienserne, kog op og skru derefter ned til svag varme i ca. 1 /2 time til bønnerne er møre og fjern bouquet garni.
Tænd ovnen på 180 °C.
ANDECONFIT & PØLSER:
Brun andeconfit og pølser i andefedt eller olivenolie.
I OVN:
Kom halvdelen af bønneblandingen i et ovnfast fad.
Læg andeconfit, pølser og mørbrad på og fordel resten af bønneblandingen over.
Drys med salt og friskkværnet peber.
Drys rasp over.
Læg kviste af timian på.
Bag cassouleten i 30-45 minutter til der dannes en tynd skorpe.
Tilsæt eventuelt mere bouillon, hvis det ser for tørt ud.
SERVERING:
Sæt det varme fad på bordet og servér med groft landbrød.
Tips
ANDECONFIT AF ANDELÅR:
Ingredienser: 4 andelår, ca. 1 kg andefedt eller eventuelt ukrydret svinefedt eller evt. olie, 3 kviste timian, 2 laurbærblade, salt og friskkværnet peber.
Læg lår i et fad og drys dem med rigeligt salt.
Dæk dem til og lad dem stå i 24 timer i køleskab.
Skyl saltet af andekødet og dup det tørt.
Dæk lårene med smeltet fedtstof i en stor gryde og kom timiankviste og laurbærblade i.
Lad det simre i ca. 2 timer under låg til det er meget mørt.
Andeconfit kan holde længe, hvis det opbevares koldt eller dækket med fedt i en tætsluttende beholder.