Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld

  • 72 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 10 æg
  • 1 l vand
  • 150 g salt
  • 4 rødløg
  • 150 g bacon i tern
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 2 spsk. purløg
Print opskrift

En sønderjysk klassiker med et bacontwist. Æggene skal forberedes i god tid og trække i mindst 3 dage i saltlagen. Til gengæld pynter de flot op på ethvert frokostbord, og er en sjov måde at give de sædvanlige 1/2 kogte æg med mayonnaise et lækkert tvist med smagfyldt, sprød bacon.


Sådan tilbereder du retten

ÆG:
Kog æggene i 12 minutter.

Lad dem køle af og tril dem på bordet til skallen ”krakelerer”.

Kog 1 l vand op med salt og de brune skaller fra løgene.

Køl lagen lidt af og hæld den over æggene. Lad dem ligge i lagen på køl i mindst 3 dage inden servering.

SERVERING:
Pil æggene og del dem i to. 

Fjern blommerne og rør dem med sennep, mayonnaise og halvdelen af de stegte bacontern

Fyld fordybningen op med blandingen, og pynt af med resten af baconternene og finthakket purløg på toppen.

 

 

Se hvordan du laver marmorerede solæg med baconfyld her