
Sønderjysk opskrift på marmorerede solæg med baconfyld
- 72 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 10 æg
- 1 l vand
- 150 g salt
- 4 rødløg
- 150 g bacon i tern
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 spsk. dijonsennep
- 2 spsk. purløg
Sådan tilbereder du retten
ÆG:
Kog æggene i 12 minutter.
Lad dem køle af og tril dem på bordet til skallen ”krakelerer”.
Kog 1 l vand op med salt og de brune skaller fra løgene.
Køl lagen lidt af og hæld den over æggene. Lad dem ligge i lagen på køl i mindst 3 dage inden servering.
SERVERING:
Pil æggene og del dem i to.
Fjern blommerne og rør dem med sennep, mayonnaise og halvdelen af de stegte bacontern.
Fyld fordybningen op med blandingen, og pynt af med resten af baconternene og finthakket purløg på toppen.