
Farsbrød med bacon og mormorsalat
- 1 t. 15 min.
- 4 personer
Ingredienser
FARSBRØD- 0,5 løg
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 1 æg
- 2 tsk. havsalt
- 0,5 dl mælk
- 125 g bacon i skiver
- 250 g ribs
- 100 g sukker
- 600 g kartofler
- 2 dl kalvebouillon
- 1 dl piskefløde
- 10 g hvedemel
- 2 spsk. ribsgele
- Friskkværnet peber
- 1 dl creme fraiche
- 0,5 citron
- 50 g salat, radicchio rosso
- 50 g kruset (frisee) salat
Sådan tilbereder du retten
FARSBRØD:
Pil og hak løg.
Rør hakket kød, løg, æg, salt og mælk sammen i en skål. Form farsen til et farsbrød og læg den på en bageplade med bagepair.
Kom baconskiver omkring farsbrødet. Bag farsbrødet 45 min. ved 170 °C.
TRILLERIBS:
Bland ribs og sukker.
KARTOFLER:
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
FLØDESAUCE:
Bring kalveboullion og piskefløde i kog. Jævn saucen med en meljævning og smag til med ribsgele, salt og peber.
MORMORSALAT:
Rør cremefraiche og citronsaft sammen og smag dressingen til med sukker, salt og peber.
Pluk salatbladene i lidt mindre stykker og vend dem i dressingen.
Servér salaten til farsbrødet sammen med trilleribs, kartofler og flødesauce.