Quiche Lorraine

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Quiche Lorraine

  • 2 t. 30 min.
  • 6 personer

Ingredienser

MØRDEJ
  • 170 g koldt smør
  • 250 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 æggeblomme
  • Evt. koldt vand
FYLD
  • 300 g bacontern
  • Olie
  • 200 g gruyere (ost)
ÆGGECREME
  • 3 dl creme fraiche eller piskefløde
  • 3 dl mælk
  • 3 æg
  • Friskrevet muskatnød
  • Salt
  • Friskkværnet peber
TILBEHØR
  • Cornichoner og evt. en salat
KØKKENREDSKABER
  • Husholdningsfilm
  • Bagepapir
  • Tørrede bønner (til forbagning af tærtebund)
  • Køkkenrulle
  • Tærteform (diameter 23 cm)
Print opskrift

Ordet "quiche" kommer fra Lorraine frankiske Küeche (kage) (jf. tysk Kuchen). I dag betragtes en quiche som typisk fransk. Men quiche er også kendt fra det engelske køkken i det 14. århundrede.

Quiche Lorraine er en populær ret, der oprindeligt var en åben tærte med fyld af creme med røget bacon eller bacon i tern (lardons). I Frankrig serveres Quiche Lorraine i en tærtebund.

 


Fremgangsmåde

MØRDEJ:
Hak smørret i små stykker.
Smuldr smørret med mel og salt til det bliver som revet ost.
Saml dejen med 1 æggeblomme og tilsæt evt. koldt vand.
Rul dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet (mindst 1 time).

Tænd ovnen på 180 °C.

FYLD:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.

TÆRTEBUND:
Tag mørdejen ud af køleskabet.
Rul mørdejen ud.
Beklæd tærteformen med mørdejen og skær den overskydende dej fra kanten.
Prik mørdejen med en gaffel, dæk mørdejen med bagepapir.
Forbag tærtebunden i 15 minutter i ovnen.

Tag tærteformen ud af ovnen.
Riv osten groft.
Fordel bacon og ost i tærtebunden.

ÆGGECREME:
Rør creme fraiche med mælk, æg og 3 æggeblommer.
Drys friskrevet muskat, salt og friskkværnet peber over.
Hæld blandingen over bacon og ost i tærten. Sæt tærten i ovnen og bag den færdig (ca. 25 minutter).

SERVERING:
Lad tærten hvile – den skal stadig være lun, når den serveres. 

Andre opskrifter fra Tulip

Kyllingespyd

med bacon

Flaming Pulled Turkey

med bagte rodfrugter og tomatsalsa eller rødvinsharissa

Rullepølse med granatæble og grønkål

Produkter