
Quiche Lorraine
- 2 t. 30 min.
- 6 personer
Ingredienser
MØRDEJ- 170 g koldt smør
- 250 g mel
- 1 tsk. salt
- 1 æggeblomme
- Evt. koldt vand
- 300 g bacontern
- Olie
- 200 g gruyere (ost)
- 3 dl creme fraiche eller piskefløde
- 3 dl mælk
- 3 æg
- Friskrevet muskatnød
- Salt
- Friskkværnet peber
- Cornichoner og evt. en salat
- Husholdningsfilm
- Bagepapir
- Tørrede bønner (til forbagning af tærtebund)
- Køkkenrulle
- Tærteform (diameter 23 cm)
Sådan tilbereder du retten
MØRDEJ:
Hak smørret i små stykker.
Smuldr smørret med mel og salt til det bliver som revet ost.
Saml dejen med 1 æggeblomme og tilsæt evt. koldt vand.
Rul dejen til en kugle, pak den i husholdningsfilm og læg den i køleskabet (mindst 1 time).
Tænd ovnen på 180 °C.
FYLD:
Steg bacontern på en meget varm pande i lidt olie til de er sprøde og gyldne.
Afdryp de stegte bacontern på et stykke køkkenrulle.
TÆRTEBUND:
Tag mørdejen ud af køleskabet.
Rul mørdejen ud.
Beklæd tærteformen med mørdejen og skær den overskydende dej fra kanten.
Prik mørdejen med en gaffel, dæk mørdejen med bagepapir.
Forbag tærtebunden i 15 minutter i ovnen.
Tag tærteformen ud af ovnen.
Riv osten groft.
Fordel bacon og ost i tærtebunden.
ÆGGECREME:
Rør creme fraiche med mælk, æg og 3 æggeblommer.
Drys friskrevet muskat, salt og friskkværnet peber over.
Hæld blandingen over bacon og ost i tærten. Sæt tærten i ovnen og bag den færdig (ca. 25 minutter).
SERVERING:
Lad tærten hvile – den skal stadig være lun, når den serveres.