Kyllingesalatmed bacon og champignoner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kyllingesalatmed bacon og champignoner

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 150 g Tulip Bacon i skiver
  • 4 stk. kyllingebryst u/skind
  • 4 skiver friskbagt rugbrød
  • 250 g blandede svampe (fx champignon)
  • 80 g kapers
  • 2 æbler
  • 2 spsk. karse
  • 1 dl creme fraiche, 38%
  • 2 dl mayonnaise
  • 3 spsk. kaperslage
  • 2 spsk. akaciehonning
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. bladsalat
Print opskrift

Smørrebrød - det er en dansk tradition at lægge forskellige kombinationer af stegt eller kogt fisk, skaldyr, postej, grøntsager, syltede agurker, mayonnaise, pickles, salat eller frugt på skiver af brød. De danske klassiske smørrebrødsstykker har hver sin betegnelse med dertilhørende råvarer og opbygning.

Her finder du opskriften på det klassiske smørrebrød med kyllingsalat toppet med bacon og champignoner. Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog kyllingebrysterne ved svag varme ca. 20 min. og lad dem trække 10 min. i kogelagen. 
  2. Steg baconskiverne sprøde i ovn, lagt side om side på bagepapir, i 10 min. ved 200°C. 
  3. Bræk/skær svampene i mindre stykker og steg dem ved høj varme i olie i 6-7 min.  
  4. Skær æblerne i tern og hak karsen groft.
  5. Rør creme fraichen med mayonnaise, kaperslage og honning og smag til med salt og peber. 
  6. Skær kyllingebrysterne i grove stykker og vend dem med svampe, kapers, æbler, karse og dressing.
  7. Smag til med salt og peber. 
  8. Server kyllingesalaten på rugbrød og med den sprøde bacon på toppen.