Braiseret lammeskankmed valnødder, timian, færdigstegt bacon samt brændte forårsløg med hvidskimmelost

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Braiseret lammeskankmed valnødder, timian, færdigstegt bacon samt brændte forårsløg med hvidskimmelost

  • 3 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 tomater
  • 10 g frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 10 g sød sennep
  • 20 g fennikelfrø
  • 4 lammeskanke
  • 3 liter vand
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 12 forårsløg
  • 1 tsk. rapsolie
  • 25 g Tulip Færdigstegt Bacon
  • 4 stilke frisk timian
  • 100 g fast hvidskimmelost
  • 60 g valnødder
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte. Skræl gulerod og persillerod, og skær dem i store stykker. Skær tomat i kvarte. Bland sammen med rosmarin, laurbærblad, sennep og fennikelfrø.


LAMMESKANK: 
Brun lammeskankene hårdt af på en pande, kom derefter alle ingredienserne til braiseringen og de brunede skanker i et ovnfast fad, og dæk med sølvpapir. Braiser skankene i ovnen 2-2½ timer ved 165 ºC. Tag lammeskankene ud af ovnen. Pak skankene ind i sølvpapir og hold dem lune i ovnen ved 60 ºC.

Sigt lagen og hæld den i en gryde. Indkog herefter til 4 dl. Smag saucen til med salt og peber. Glasér umiddelbart inden servering skankene i saucen.

BRÆNDTE FORÅRSLØG: 
Skyld forårsløgene i vand og afdryp. Gnid, inden tilberedning, med lidt rapsolie. Tilbered på grill eller med gasbrænder til de er godt mørke. Alternativt kan de hurtigt svitses på en pande ved høj varme.

ANRETNING: 
Skær ved anretning hvidskimmelosten i tynde skiver og anret rundt i de grillede forårsløg sammen med bacon.

Når lammeskankene er glaseret, pynt der med timian, hakkede valnødder og bacon.