Braiseret lammeskankmed valnødder, timian, færdigstegt bacon samt brændte forårsløg med hvidskimmelost

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Braiseret lammeskankmed valnødder, timian, færdigstegt bacon samt brændte forårsløg med hvidskimmelost

  • 3 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • 2 tomater
  • 10 g frisk rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • 10 g sød sennep
  • 20 g fennikelfrø
  • 4 lammeskanke
  • 3 l vand
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 12 forårsløg
  • 1 tsk. rapsolie
  • 25 g Tulip Færdigstegt Bacon
  • 4 stilke frisk timian
  • 100 g fast hvidskimmelost
  • 60 g valnødder

Fremgangsmåde

Pil løg og hvidløg og skær dem i kvarte. Skræl gulerod og persillerod, og skær dem i store stykker. Skær tomat i kvarte. Blandes sammen med rosmarin, laurbærblad, sennep og fennikelfrø.

Lammeskankene brunes hårdt af på en pande, hvorefter alle ingredienserne til braiseringen og de brunede skanker kommes i et ovnfast fad, der dækkes med sølvpapir. Skankene braiseres i ovnen 2-2½ timer ved 165 ºC. Tag lammeskankene ud af ovnen. Pak skankene ind i sølvpapir og hold dem lune i ovnen ved 60 ºC.

Lagen sigtes og hældes i en gryde, hvorefter den indkoges til 4 dl. Smag saucen til med salt og peber. Umiddelbart inden servering glaseres skankene i saucen.

Forårsløgene skylles i vand og afdryppes. Inden tilberedning gnides de med lidt rapsolie. Tilbered på grill eller med gasbrænder til de er godt mørke. Alternativt kan de hurtigt svitses på en pande ved høj varme.

Ved anretning skæres hvidskimmelosten i tynde skiver og anrettes rundt i de grillede forårsløg sammen med bacon.

Når lammeskankene er glaseret, pyntes de med timian, hakkede valnødder og bacon.

Færdigstegt bacon i skiver

Færdigstegt bacon

Klar til brug direkte fra pakken. Knasende sprød til burgere, sandwich og salater.

Tulip Færdigstegt Bacon er nemt og lige til at bruge i færdige retter eller salater, for vi har sprødstegt den for dig. Prøv Tulip Færdigstegt Bacon til supper, sandwich eller burger uden selv at skulle have besvær med at stege baconen.